triage 30.05.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 otworzyłam nowy temat dotyczący naszej budowy zapraszam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?338136-nasza-budowa-DARLENA&p=7479430#post7479430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kdawidk 21.06.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Witam ponownie. Volume i jak tam projekt? Udało się ustalić coś konkretnego?My do architekta jedziemy w piątek. Wcześniej nie dało rady z powodu problemów zdrowotnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Volume 21.06.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Witam ponownie. Volume i jak tam projekt? Udało się ustalić coś konkretnego? My do architekta jedziemy w piątek. Wcześniej nie dało rady z powodu problemów zdrowotnych. Witam, tak już wszystko ustalone. Projekt zakupiony. Geodeta kończy już mapkę a architekt przygotowuje wszystkie dokumenty do urzędów plus zmiany do projektu itd. Zrezygnowaliśmy jednak z lukarny w dachu. Kominek zostaje w tym samym miejscu, z tym, że kominek będzie na ścianie od komina po lewej a nie na jego wprost. Stwierdziliśmy, że na tej samej ścianie co tv, kominek też jest ok. Schody żelbetowe. Toaleta na dole w miejsce spiżarni. Okno zamiast drugiego wyjścia z salonu. Spiżarnia pod schodami. Dołożyliśmy okno dachowe do pralni. W pokojach dla dzieci okna zamiast drzwi. To chyba takie większe zmiany. Jeszcze parę drobnych, ale to już mniej istotne. Powodzenia u architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agjantom 22.06.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 (edytowane) słuchajcie, czytam sobie Wasze opinie, przyglądalismy się*Darlenie - co sądzicie u projekcie Gerard 2 ? zależało nam na salonie powyżej 30. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Agjantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agjantom 22.06.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 (edytowane) - parter Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Agjantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agjantom 22.06.2017 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 (edytowane) - piętro w Gerard 2 Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Agjantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanislaw-darlena 22.06.2017 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Gerard ma schody zabiegowe, na których można skręcić nogę, na starcie odrzuciłem takie projekty, cały układ i architektura wydają mi się mniej atrakcyjne niż w Darlenie. Darlena jest lepsza, moim zdaniem oczywiście.Uszanowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kdawidk 29.06.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Witam, Jeśli chodzi o parter to jest ok pod warunkiem że ktoś nie uprze się na okno w łazience tak jak ja. Co do góry to sporo zakamarków, 3 garderoby, 2 łazienki, pomieszczenie gospodarcze ........... no i pokój 6 tylko z oknami dachowymi To dla mnie najsłabszy punkt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kdawidk 04.07.2017 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Witam,Jako że większość osób piszących w tym temacie zdecydowała się na budowę domu wg. projektu Darlena z większymi bądź mniejszymi adaptacjami mam pytanie dotyczące kolejnego etapu budowy. Chciałbym wiedzieć jaką planujecie dachówkę? Chodzi mi w szczególności o model który pozwoli zachować nowoczesny i prosty styl domu a jednocześnie będzie połączeniem estetyki i budowy w rozsądnych kosztach. W szczególności ważny jest wzór, kolor w pewnym sensie odchodzi na drugi plan ponieważ w znacznej części zależy od otoczenia. Dla przykładu w najbliższej okolicy wybudowanych jest ok 30 domów z czego tylko jeden ma czerwony dach, pozostałe to odcienie szarości lub czarny.Z góry dziękuję za cenne porady ponieważ jeśli chodzi o pokrycie dachowe to kolejny temat w którym panuje klęska urodzaju. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
triage 07.07.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Witam,jeżeli chodzi o dach to mieliśmy kryć go dachówką ceramiczną firmy roben model monza kolor grafit, ale z racji tego ze musimy szukać oszczędności zdecydowaliśmy się na blachodachówke "germania" chyba w odcieniu szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekKisiel 25.07.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Witam wszystkich Jako założyciel posta stworzyłem także grupę na FB gdzie szybciej można wymieniać się informacjami https://www.facebook.com/groups/208540739675167/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zasepam 12.12.2017 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Cześć triage & TomekKisiel. My również braliśmy projekt z Tooby 2240 + gratisy. Robimy szambo bo w niedalekiej perspektywie mamy kanalizację, a grzane będzie głównie gazem. Jeśli chodzi o nasze zmiany to: 1. poszerzenie garażu do 6m wewn. 2. ścianka prosto od drzwi z kotłowni do łazienki (bez wnęki w garażu) 3. usunięcie drzwi z wiatrołapu do spiżarki 4. poszerzenie wejścia do kuchni przez usunięcie ściany nośnej (przylegającej do ściany zewnętrznej) - zrobienie w jej miejsce blatu, lodówkę przesuwając na str spiżarki 5. przesunąć na środek ścianki drzwi do spiżarki 6. usunięcie okna połaciowego w pokoju nr 5. (nasza garderoba, od północy) 7. powiększenie garażu i przesunięcie ściany szczytowej, powiększą pokoje 4 i 5 na poddaszu. Pok.5. chcielibyśmy pomniejszyć kolejno przesuwając ścianki działowe pralni i następnie łazienki - finalnie to ją powiększając 8. przesunięcie wc na ścianę boczną, tak by nie było pod skosem. 9. poszerzenie bramy garażowej (4,75 lub 5m) 10. zmiana okien w pokojach 4 i 5 na zwykłe z parapetem (możliwe że usytuowanie ich szerzej by łatwiej było zagospodarować ścianę bez skosu). Zastanawiamy się nad: 1. wielkością okien w salonie i wykuszu. 2. czy robić wnęki w ścianach działowych pokoi 2,3,4 na poddaszu. 3. czy nie zwiększyć dolnej łazienki o pare cm kosztem garażu. 4. rekuperacją 5. kominkiem z płaszczem wodnym 6. wysunięciem komina z kotłowni ze ściany i przeniesienie na róg domu (zasugerowane przez architekta) - niby łatwiej ścianę zrobić. (załączam opisane zmiany) [ATTACH=CONFIG]381540[/ATTACH] @triage Nie będziesz miał tam za ciemno bez okien połaciowych? Witaj MM928 mam kilka pytań odnośnie budowy proszę o kontakt mailowy [email protected] Edytowane 12 Grudnia 2017 przez zasepam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaidarekC 12.01.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Witam, czy może ktoś wie ile ma szerokośc garażu w darlenie. Nie mamy jeszcze projektu a szerokośc działki nie pozwoli na ewentualne poszerzenie garazu.dziękiPlanujemy zacząć w marcu jeśli z papierami się wyrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki321 05.06.2018 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Witam Wszystkich :welcome: Otworzyłem temat z uwagi na nowy projekt DARLENA - https://www.extradom.pl/projekt-domu-darlena-z-wykuszem-WOK1077 Zamierzam wystartować z budową w tym roku, oczywiście będę się dzielił z etapami budowy. Zapraszam do opinii Pozdrawiam:bye: witam czy posiada pan zestawienie materiałowe do tego projektu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJotka2 30.06.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Dzień dobry,zastanawiam się nad budową Darleny...tzn ten projekt najbardziej mi odpowiada, ale.... mam obawy czy salon nie będzie zbyt ciasny (szczególnie, ze działka pozwala mi tylko na Darlenę małą, gdzie jest jeszcze 2m mniejszy niż w standardowym projekcie). Czy ktoś już może skończył budowę i moze się podzielić zdjęciami z urządzaonego salonu? Albo wizualizacją? Przy czym de facto nie obawiam się że będzie w nim mało miejsca, tylko ze wizualnie będzie się wydawał ciasny... Czy ktoś z Was powiększał optycznie salon? (np przez otwarcie schodów..) Macie pomysły co można zrobić żeby go trochę powiększyć?Będę wdzięczna za wszelkie wskazówkiKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJotka2 30.06.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 I jeszcze jedno pytanie - czy do garażu wejdą 2 auta? Mamy kombi i hatchbacka, trochę się obawiam ze nie da rady drzwi otworzyć przy dwóch autach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts