Pola19 11.02.2017 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) mam niezły problem z okapem - to znaczy: przeraża mnie głośności okapów Trudno zgrać styl, kolor, wydajność i głośność, na rynku większość nowoczesnych a my takiego nie chcemy. Znaleźliśmy okap jak w tytule - wydajność super (w kuchni nie będziemy mieli drzwi więc liczyliśmy wydajność łącznie z korytarzem, wyszła 260 ale wolimy dać zapas), styl super, tylko ma aż 64db przy najwyższym biegu (biegów 3) a przy najniższym 54db - czytałam, że głośny okap to już od 50 db.Jesteśmy w stanie kupić inny kolor i potem przemalujemy u lakiernika na czarny ale inne okapy (a przerzuciłam trochę tego) wcale nie wykazują się dużo mniejszymi decybelami. Może ktoś z Was ma ten okap i może powiedzieć z doświadczenia jak jest faktycznie z tą głośnością a jak jakiś fachowiec się wypowie się w ogóle jak jest z tą głośnością to będę też wdzięczna. Może macie pomysł jaki inny model można kupić aby był cichy i o tradycyjnym wyglądzie (ręce opadają, większość to mega nowoczesne w wyglądzie okapy, które kompletnie nam nie odpowiadają). Ps. przy okazji podpytam Was jak z głosnością zmywarki czy 64 db przy zmywarce to tez dużo? pozdrawiam wszystkich forumowiczów Edytowane 11 Lutego 2017 przez Pola19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goleb.marcelina 16.02.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 (edytowane) Ja mam w swojej kuchni okap gorenje Tak naprawdę to urządzenie, które nigdy nie będzie w 100% ciche, ale nie zwrocilam szczegolnej uwagi by głośno chodził, a wrecz przeciwnie - jestem w stanie zapomnieć że pracuje Może w jakimś sklepie będą w stanie wam to zaprezentować? Ja polecam, jestem bardzo zadowolona,******** to dobra firma Edytowane 16 Lutego 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola19 16.02.2017 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 dzięki:) w sumie to zostajemy przy tym modelu, ponieważ bardzo trudno znaleźć coś cichszego w takiej stylistyce - trudno się mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.02.2017 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Dziwne, że pięć postów napisanych na FM związanych jest tylko i wyłącznie z wychwalaniem jednego producenta. Osobiście jestem zdania, że lodówki tej marki nie zalicza się do najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts