piqiu 11.02.2017 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam Serdecznie, Mam pytanie odnośnie CWU, generalnie mam 3 punkty poboru wody kuchnia (parter), łazienka z prysznicem (parter) i łazienka z wanną i prysznicem (piętro). Chciałbym korzystać komfortowo z ciepłej wody, ale instalacja obiegowa do mnie nie przemawia, więc wolałbym zainstalować przepływowe podgrzewacze wody. Muszą one spełniać kilaka warunków: nie zmniejszać przepływu wodybyć w stanie operować na podgrzanej wodzie (chcę je podłączyć do instalacji ciepłej wody) Wymagania co do mocy chyba nie są zbyt duże, bo zakładam że woda będzie mieć >20o. Może ktoś już przerabiał temat i jest w stanie podpowiedzieć jakie urządzenie warto zainstalować, jakie moce, jaki producent/model. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 12.02.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Dwa przepływowe podgrzewacze wody ( 1 parter + 1 piętro ) jak nie chcesz czekać na ciepłą wodę 3 fazowe .Teraz jest pytanie czy masz odpowiednie zabezpieczenie prądowe , jedno urządzenie to 12 - 18 kw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piqiu 12.02.2017 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Witam, Przyłącza jeszcze nie ma, więc to kwestia do uwzględnienia. A jesteś w stanie polecić jakieś konkretne urządzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts