Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metal-Fach piece na paliwa stałe

NOMIS

Recommended Posts

Wiele różnych marek znajduje się na forum, zaś o tej marce ani słowa. Może są użytkownicy takowych i chętnie podzielą się swoimi doświadczeniami. Zastanawiam się przed wyborem. Mój instalator poleca mi Ogniwo lub Metal-Fach. Kuzyn ma Ogniwo 14 kW, ogólnie jest zadowolony, ale ma dosyć czyszczenia i sugeruje bym poszukał innego pieca. Pozdrawiam.

Ja mam już drugi piec z Metal Fach ( firma z Sokółki ) i gdyby kiedykolwiek zaistniała potrzeba wymiany go to też nie szukałbym innej firmy. Pierwszy piec służył 20 lat i nadal by pracował ale zachciało się wymienić na nowszy model. Ten już z kolei pracuje 10 lat i wszystko jest ok. Palę drewnem i węglem - od góry oczywiście.

• 2 weeks później...
Gość Konto usunięte_1*
ciężko będzie ci wyłapać użytkowników , przypuszczam że 95% palaczy i użytkowników pieców i nie tylko zresztą nigdy na takie fora nie zagląda a szkoda , doszło do tego że ja do niedawna blokers muszę doradzać bratu z przeróbkami kotła , tylko sęk w tym że on pali w kotle od dobrych 30-tu lat ale nigdy nie zaglądał na żadne forum o tej tematyce

Po prostu udział w rynku tego producenta w porównaniu z takimi tuzami jak Zębiec, Klimosz, Tekla, Ogniwo, Defro, Sas jest mały. Stąd zapewne mało postów.

W skali kraju to pewnie nieznaczny procent ale tutaj na podlasiu ( gdzie bocian leci na jednym skrzydle, bo drugim sobie oczy zasłania aby nie patrzeć na bidę) dominuje właśnie Metal Fach i Narmet ale wiadomo region rolniczy i użytkownicy nigdy nie mają czasu na posiadówki na forach. A sama firma również eksportuje je za granicę. Dodam tylko, że ta firma to nie tylko piece ale też produkuje od podstaw maszyny rolnicze i teraz pewnie bardziej w tym kierunku nastawiona produkcja. Może jeszcze ktoś się odezwie. Proponuję też poszukać wogóle u wujka google opinii, może coś jest.