zabamix 12.02.2017 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Więc: Poszerzam garaż tak jak na załączonym obrazku; Jak myślicie czy będzie problem z wjazdem dwoch aut? Pierwsze to Mercedes E-klasa a drugie Clio 2. Może ma ktoś takową u siebie lub widział u kogoś? Jeżeli nie to będe musiał zrobić próbę na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.02.2017 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Dwa beda wyjeżdżać razem ? Jak kiepscy kierowcy to sie w bramie nie zmieszcza Zarty na bok. Szerokosc 4.5 spokojnie wystarczy by auta zmiescily sie obok siebie nawet bedzie mozna drzwi otworzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.02.2017 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 To może pociągnij już do 5m. Będziesz spokojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 13.02.2017 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 4,5 metra bedzie miała brama wyjazdowa a szerokosc wewnatrz będzie 5 metrów. Nie chce juz poszerzać garażu. Poprostu jesli bedzie zbyt ciasno i auto mi nie wejdzie normalnie wtedy zrobie brame 3 metry bo szerokosc garazu (5m) i tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.02.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Wygląda, że jest gdzie zrobić 5m, wiec ja też bym to poszerzył. Różnica w cenie bram juz nie jest duża. Mniejsze zwykle są koniecznością wynikającą z brakującego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 15.02.2017 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Wygląda, że jest gdzie zrobić 5m, wiec ja też bym to poszerzył. Różnica w cenie bram juz nie jest duża. Mniejsze zwykle są koniecznością wynikającą z brakującego miejsca. Przy szerokim 5m garażu chcesz 5m wrota? 4,5 metra spokojnie wystarczy do wjechania dwoma autami . Nie chodzi o samą cenę bramy, ale także napędu i gorszej izolacji termicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.02.2017 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Na dwa samochody bym zrobił garaż o ~5,70m szerokości wewnątrz.Do tego brama o szer. ~5,00m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 16.02.2017 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 garaż szerokości 5m wewnątrz na 2 samochody to pomyłka. Projekty gotowe mają garaże 5,5m, a na prawdę wygodny garaż powinien mieć 6m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.02.2017 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Najlepiej by mial wymiary boiska oilkarskiego Szwrokosc ayt rzadko kiedy przekracza 2 metry chyba ze oba auta to beda ferari badz lambo. Wjezdzasz do garazu wychodzisz z auta i tyle W obu bedziesz otwieral na osciez drzwi ? Zakupy i tak masz w bagażniku wiec otwieranie w obu autach drzwi na osciez nie nastapi Na ulicy zajmujesz dwa miejsca parkingowe czy jedno ? Jak jedno i obok stoja auta masz jakis problem z wyjściem ? Uwazam ze 5 jest wystarczajace by zaparkowac w garazu dwa auta i brama nawet tylkk 4 metrowa wystarczy by spokojnie wjechac i zaparkowax A 4.5 tym bardziej Bardziej bym sie skupil na dlugosci garazu bo tego przewaznie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.02.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Dlatego polecam montaż bramy w warstwie ocieplenia.Za free 25 cm dłuższy garaże i zdecydowanie cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.02.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 (edytowane) Dlatego polecam montaż bramy w warstwie ocieplenia.Za free 25 cm dłuższy garaże i zdecydowanie cieplej. Chętnie poznam sposób w jaki chcesz to zrobić? Bo ja się z takim jeszcze nie spotkałem. A z tym "cieplej" to też bym nie przesadzał: podkreślam, że "problemem" bram jest ich słaba szczelność na obwodzie niż przenikalność ciepła U Edytowane 16 Lutego 2017 przez finlandia uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.02.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Nie mam dostępu do laptopa .Pisze z komórki. Jak poszukasz to jest na forum temat brama garażowa w warstwie ocieplenia.Wstawiłem tam foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.02.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Ostatni post w wątku dom energooszczędny z garażem w bryle-czy to ma sens.Tam masz foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.02.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 ok, znalazłem. To nie zupełnie tak w warstwie ocieplenia (domyśle uważam za to sam styropian) a montaż jest tak jakby na ścianie zewnętrznej. Przy odpowiednim zaplanowaniu może to być możliwe. Ale dalej podtrzymuje, że brama ma słabą szczelność która praktycznie niweluje teoretyczne zyski wynikające z termicznie lepszego umiejscowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.02.2017 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Mur jest 3W . Co do szczelności to nie przesadzaj .Można to zrobić dobrze . Będziesz w Łodzi daj znać pokaże. W zimie przy -15c mam w garazu 10C.I nie wydaje fortuny na ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.02.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Szczerze to byłem ciekaw szczegółów z tego montażu (czyli mocowanie konsol i prowadnic oraz góra - gdzie jest mocowany wał napędowy). Nie przesadzam: chciałbym też zobaczyć jak wygląda dolny narożnik w Twojej bramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.02.2017 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Jak znajdę fotkę to wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.02.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Najlepiej by mial wymiary boiska oilkarskiego Szwrokosc ayt rzadko kiedy przekracza 2 metry chyba ze oba auta to beda ferari badz lambo. Wjezdzasz do garazu wychodzisz z auta i tyle W obu bedziesz otwieral na osciez drzwi ? Zakupy i tak masz w bagażniku wiec otwieranie w obu autach drzwi na osciez nie nastapi Na ulicy zajmujesz dwa miejsca parkingowe czy jedno ? Jak jedno i obok stoja auta masz jakis problem z wyjściem ? Uwazam ze 5 jest wystarczajace by zaparkowac w garazu dwa auta i brama nawet tylkk 4 metrowa wystarczy by spokojnie wjechac i zaparkowax A 4.5 tym bardziej Bardziej bym sie skupil na dlugosci garazu bo tego przewaznie brakuje Z opisu widać że nie masz garażu na dwa samochody i nie wiesz jak ważna jest wygoda wjechania i wyjechania z takiego garażu. Chyba nawet nie masz garażu na jeden samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.02.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Nawet nie mam samochodu. Chlopie. W 4 metrowej bramie dwa samochody obok siebie wjada i jeszcze miedzy nimi luz pozostanie. Fakt. Znam tez takich co pol godziny Seiczento w brame 3 metrowa wjezdzali i bok przytarli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.02.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Można myć się w zimnej wodzie ale można też w ciepłej wodzie.W ciepłej wodzie jest przyjemniej i skuteczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts