Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 9 months później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... i studiując projekt "Zorza" oraz konsultując z instalatorami i hurtownikami jestem coraz bardziej przerażony. Ten projekt to dzieło jakiegoś totalnego AMATORA!!! Co rusz to napotykam na błędy. Mój konstruktor dzwonił nawet do Wrocławia żeby wycofali albo poprawili ten projekt bo stropy są źle policzone. Zresztą błędów pomiędzy opisami a rysunkami też jest mnóstwo (niektóre istotne). Gdybym jeszcze raz decydował się na projekt to nie wiem, czy bym wybrał Zorzę...

Pozdrawiam

Rafał

• 5 months później...
Jeżeli jrst to możliwe proszę o informacje na temat domku Zorza

1. Jak wygląda efekt końcowy

2 Co sądzicie o wielkości pomieszczeń mieszkalnych (czy nie są zbyt małe ?) ?

3 Czy wystąpiły jakieś istotne problemy w trakcie budowy

4 Czy jest możliwość oglądnięcia zdjęć gotowego domku

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i uwagi

Pozdrawiam

Witam!

1. Efektu koncowego jeszcze nie ma :-). Ja do projektu wprowadzilem troche zmian miedzy innymi sugerujac sie opiniami na tym forum. Glowna zmiana to "wyprostowanie" tylnej sciany. Dzieki temu: cofnalem maly pokoj, wydluzylem garaz, powiekszylem dolna lazienke, podnioslem spocznik i powiekszylem schowek pod schodami. Druga zmiana bylo podniesienie sciany kolankowej o dwa pustaki, dzieki temu zrezygnowalem ze scianek ograniczajacych na gorze. Poza tym zabudowalem sciane od okna do kominka, zrobilem drzwi do garazu, na gorze garderobe.

2. Uwazam ze wielkosci sa w sam raz, ale: wydluzylem garaz (bo moglem), zwiekszylem dlona lazienke (bo moglem i wydawala mi sie mala ), zmniejszylem spizarke kosztem kuchni, kotlownia dwa pokoje na gorze wydaja mi sie za duze, sypialnia jest w sam raz, lazienka na gorze za duza (chyba ogranicze troche regipsami)

3. Problemy zawsze beda wystepowac, ale dom jest na tyle prosty ze mozna je zminimalizowac.

4. Mozna, ale zdjec jest bardzo duzo, mosialbym powybierac, moge rowniez przeslac projekty zrobione w Corelu (lub pdf)

PS. Prosze pisac na otwrtym forum moze komus sie przydac ta informacja

Pozdrawiam

Rafal

• 9 months później...
  • 1 year później...