suzanita 13.02.2017 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Witam, mam prośbę o weryfikację załączonego projektu pod względem rozplanowania kanałów wentylacji grawitacyjnej. Głównie interesują mnie kwestie związane z odcinkami poziomych kanałów w niektórych pomieszczeniach oddalonych od komina. Będzie to działać czy niezbyt? Co zmienić? Z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 14.02.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 To projekt typowy? Można by przesunąć komin przy kuchni (w jej stronę), ale istotne jest jak to wypłynie na wygląd elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 14.02.2017 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 redd , projekt indywidulany. Masz na myśli, żeby go umieścić wzdłuż ściany frontowej? Bo jak go przesuniemy tak jak jest to wyjdziemy z nim na środek garderoby na piętrze:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 16.02.2017 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 wyjdziemy z nim na środek garderoby na piętrzePewnie w tej garderobie będą szafy/regały na wymiar, więc nawet komin gdzieś na środku niekoniecznie wiele zepsuje. Można też komin kuchni prowadzić od poziomu stropu z kratką w suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 16.02.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Suzanita - orientujesz sie jaki będzie koszt całej tej wentylacji grawitacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 17.02.2017 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Co masz na myśli pytając o koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 17.02.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Wybudowanie kominków, obróbki na dachu. Zapewne wentylacja grawitacyjna wyjdzie min 5k. Edytowane 17 Lutego 2017 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 17.02.2017 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Oczywiście, WM tez nie jest bezkosztowa Decyzja o WG została podjęta po analizie plusów i minusów obydwu rozwiązań dla naszej sytuacji. Teraz zależy mi tylko na tym, żeby to było poprawnie wykonane. W przypadku WM podejście do tematu jest profesjonalne: jest projekt, obliczenia, nawiewy, wywiewy, itp. Wszystko super opracowane. Jeśli chodzi o WG to mam odczucie, ze temat jest traktowany po macoszemu... Tu zrobimy wywiewy, w kilku oknach nawiewniki i będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts