piqiu 13.02.2017 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Witam Serdecznie, Mam dom w stanie surowym zamkniętym i obecnie zastanawiam się nad ogrzewaniem. Dom ma 3 kondygnacje: piwnicę, parter i piętro, każde po około 100m2. Na parterze i piętrze planuję 100% podłogówki, natomiast o piwnicy na razie myślałem jako 'nieogrzewanej'. Jedno z pomieszczeń piwnicznych nazwane na projekcie 'hobby', ma około 30m2, jeszcze nie wiem co tam będzie, ale coraz bardziej po głowie chodzi mi coś na kształt 'sali kinowej/imprezowej', wobec czego i ogrzewanie by się przydało. Czy mógłby ktoś doradzić, co by się sprawdziło w takich warunkach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 13.02.2017 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 A czy ta piwnica nie zamieni się w "basen" na wiosnę? Jak wygląda izolacja termiczna piwnicy pod poziomem gruntu? PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piqiu 14.02.2017 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 W piwnicy jest piasek i widać fundamenty. Dom powstał w takim stanie jak obecnie w 2000 roku. Do teraz żaden basen się nie zrobił, z resztą jak kopano fundamenty, to na żadną wodę nie trafiono, sam piasek (dom stoi na skraju lasu). Reasumując, można tego piasku wywieźć i wstawić tam nawet 50cm styropianu, jedynie w miejscach gdzie jest fundament, czyli po obwodzie ścian, można dać tak max 10cm, bo do sufitu od fundamentów jest 234 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kida 09.12.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 I jakie rozwiązania poszły w ruch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts