fraksipon 14.02.2017 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Planuję remont mieszkania. Chciałbym dobrze podpisać umowę z wykonawcą co do zakresu robót, aby nie było niedomówień później i dodatkowych kosztów. Wypisałem sobie na co zwrócić uwagę przy remoncie mieszkania. Bardzo proszę Was o pomoc co warto jeszcze zapisać. Zakres prac GładziePodrównanie ścian podłogi panele Kuchnia przedpokój płytki Przedpokój sufit podwieszany Remont pokoju ściany/sufitySkrobanie farby ( na całej ścianie czy tylko tam gdzie jest buła. Równanie ścian - tylko wizualne, ponieważ blok jest ze starej płytyRównanie sufitu - na całej długości flizelina? czy tylko tam gdzie pęknięciaWykończenie naroży przy oknach do kąta prostegoIdealne wyrównanie ściany przy podłodze, tak aby listwy przypodłogowe dobrze dolegały do ściany. GruntowanieMalowanie Remont pokoju podłoga/przedpokójW cały mieszkaniu podłoga jest pochylona, dlatego wyrównujemy ją w pochyle. Chyba nie powinno być wylewki wtedy. Zwracam uwagę aby nie było progów między pokojamiZwrócić uwagę, że może być potrzeba podniesienia drzwi wejściowych do mieszkania. Sufit podwieszany w przedpokojuNie mam pojęcia na co zwrócić uwagę wykonawcy, przez przedpokój idzie gaz więc na pewno na wykonanie otworów do inspekcji. Nie wiem jak zapisać finansowanie, najlepiej byłoby połowę w transzach a druga połowę po wykonaniu pracy. Nie wiem jakie są praktyki na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts