marta9marta 14.02.2017 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Witam, Jakiś miesiąc temu zamontowano nam blat drewniany dąb olejowany dwukrotnie w stolarni z której go kupiliśmy. Blat przyjechał w stretchu i tu nasz błąd- nie wyjęliśmy go z niego od razu ze względu na to, że mieszkanie było zapylone i trwały prace remontowe i nie chcieliśmy go uszkodzić. Efekt? Błyszczące ślady, paski lekko lepiące się na powierzchni blatu. Próbowalam wyczyścić blat na fragmencie ale nie da się. Wiem że musimy zaolejować jeszcze raz blat żeby był w pełni wytrzymały. Obawiam się, że po nałożeniu oleju utrwalimy te "paski". Czy jest jakaś opcja uratowania sytuacji poza cyklinowaniem całego blatu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna868 30.03.2017 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Można zakupić gąbki ścierne np 240 i cały blat dokładnie zmatowić następnie dobrze usunąć pył i zaolejować. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 31.03.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 A ktoś w ogóle wspomniał wam, że ten strecz należy usunąć zaraz po montażu? Było gdzieś tak napisane w warunkach gwarancji?Jeżeli nie, to wy niczemu winni nie jesteście - ja bym zrobił tak samo! Czyli poczekałbym, aż opadną wszelakie kurze i dopiero potem zdjął folię z blatu. To tak na logikę.Może zadzwoń do tego zakładu, udając zainteresowanie celem nabycia takowego blatu i zapytaj, czy tę folię można zdjąć dopiero po pracach remontowych, bo wam się blat zakurzy? Nagraj tę rozmowę.Jeżeli odpowiedź będzie: TAK, MOŻNA, to poproś wykonawcę, aby przeszlifował i zaolejował twój blat na koszt firmy.No nie można sobie pozwolić, żeby ktoś nas oszukiwał na każdym kroku! Zrób taki fortel, jak napisałem, i będziesz wiedział, czy zostałeś wykiwany, czy to jednak twoja wina jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts