justcav 14.02.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Witam, czy kotwa wg. rysunku będzie ok? Dach ciężki, ceramika + pełne deskowanie, papa, mokre drewno Pręt ocynkowany, oszlifowany w miejscu spawania, wąsy ok. 10-12 cm Dz. za odp. Temat pilny. Pozdr. Zb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justcav 14.02.2017 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 pow. dachu 300 m2, szpilki co 1.2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
techniczny 14.02.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Witam,moim skromnym zdaniem wystarczy odgiąć L-kę.Należy pamiętać tylko o promieniu gięcia przynajmniej 4d. O nośności kotwy gwintowanej decyduje przede wszystkim pole przekroju poprzecznego, a nie ilość dospawanych "wąsów" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justcav 14.02.2017 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 dziękuję za odp. chciałbym uniknąć skręcenia mokrego drewna + uzyskać większą wytrzymałość. zagęścić kotwy np. co 1.1 m? zb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.02.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 U mnie były co metr. Kotwy są tak tanie że oplaca sie rzezbic?Tu masz przykład http://allegro.pl/sk-kotwa-budowlana-do-murlat-sruba-fajkowa-m16x400-i6195468126.htmlU mnie na koperte 320m2 poszlo z tego co pamietam ok 60szt to masz niecale 300zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
techniczny 14.02.2017 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Moim zdaniem nie ma potrzeby. Należy wykonać rozmieszczenie kotew zgodnie z projektem. P.S.Można by ewentualnie skonsultować z konstruktorem zwiększenie zaciosów na krokwiach, ale tylko w przypadku krokwi o dużej sztywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justcav 14.02.2017 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Witam, dz. za odp. to nie jest kwestia $, nie przekonują mnie te wygięcia... Cieśla w sumie uwag nie miał do "fajek", zwykle podobno gnie się pręt gwintowany, ale jak pamiętam, że łamałem go sobie na kolanie... to chciałbym coś mocniejszego. Pozdr. zb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.02.2017 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Te co podlinkowałem są tak mocne że jak kilka dodatkowo musieli zagiąć bo w garażu był dużo niższy wieniec to nie dalo rady, założył dwumetrową rure na giętarke i we dwóch ciągneli. Sam by sie predzej obrobił a nie wygiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justcav 15.02.2017 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Witam, dz. za info, kupiłem M16 x 70 szt. i daję co 1 m. Dziękuje za pomoc zb. p.s.służę pomocą w zakresie doradztwa dot. wycieraczek aluminiowych, kratownic itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 15.02.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 No i fajnie, akurat kotwy podobnie jak wylewki i pare innych rzeczy na budowie przy ktorych nie oplaca sie rzezbic, lepiej kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kotwiarz 04.09.2024 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września Najpewniejszym i solidnym mocowaniem murłaty są kotwy typ v. Nie wiercimy w drewnie, murlata od góry docisnieta jest ceownikiem. Zalewamy je betonem podczas wylewania wieńca i gotowe. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.09.2024 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 3 godziny temu, Kotwiarz napisał: Najpewniejszym i solidnym mocowaniem murłaty są kotwy typ v. Nie wiercimy w drewnie, murlata od góry docisnieta jest ceownikiem. Zalewamy je betonem podczas wylewania wieńca i gotowe. [email protected] Nie za dużo tego spamu tu robisz na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts