tomtom1 14.02.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Witam was wszystkich.Jestem przed wyborem wełny mineralnej na dach (dachówka ceramiczna, folia Delta Maxx, krokwie wysokość 16 cm) Prześledziłem oferty kilku producentów i średnie ceny są następujące:Isover Super Mata 0,033 - 15 cm - około 22 zł/m2Rockwool Toprock 0,035 - 15 cm - około 19 zł/m2Petralana 0,035 - 15 cm - około 14 zł/m2 Byłem już zdecydowany na Rockwool - bo jakoś wolę wełnę skalną ale ostatnio miałem możliwość widzieć i czuć Patralanę (również skalna) i jestem zaskoczony, bardzo na PLUS, twarda, nie ugina się i wizualnie bardzo masywna. Poza tym cena jest dość atrakcyjna w stosunku do konkurentów przy bardzo zbliżonych właściwościach. Jest już ktoś kto montował albo będzie montował u siebie wełnę marki Petralana ?? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo004 24.06.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Mnie interesuje wełna skalna na ściany. Dotykałem też tej petrolamela i taką chrupka jest ale nie mam porównania z innymi. Cena na metrze jest oczywiście korzystniejsza parę złotych. System bezkołkowy oczywiście do 11 metrów.Może któraś firma się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts