kaszpir007 17.02.2017 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 . Ja ponad to aby były Ciepłe postawiłem na antyawłamaniowość to że stracę przez nie 15-20 kwh rocznie więcej niż przez cieplejsze to akurat mniej istotne. Użytkuję rok. Antywłamaniowośc w przypadku domku jednorodzinnego to zwykły "chwyt marketingowy". W przypadku domku jednorodzinnego antywłamaniowośc ma najniższe znaczenie , bo żaden złodziej nie będzie forsował drzwi i się z nimi męczył jal obok ma okna tarasowe lub zwykłe ... To taka sama ściema jak "rolety antywłamaniowe" , które tak naprawdę w żaden sposób nie chronią przed włamaniem , bo można je sforsować bardzo prosto i bardzo szybko i dla złodzieja nie są żadną przeszkodą a często zaletą bo można spokojnie przy zamkiętych roletach plądrować dom ... Co do drzwi "stalowych" ... Po prostu boję się że drzw stalowe które mają grubośc stali dużo poniżej 1mm (a większosć ma grubośc stali 0,5 do max 0, a raczej większośc ma bliżej 0,5 niż 0,8mm czyli bardzo cienką warstwę stali przez extremalne zmiany temperatur i właściwości pracy zacznie sie deformować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.02.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Ja jakoś do drzwi drewnianych nie jestem przekonany. Mam stalowe nie są może najcieplejsze jednak puki co solidne. Ja ponad to aby były Ciepłe postawiłem na antyawłamaniowość to że stracę przez nie 15-20 kwh rocznie więcej niż przez cieplejsze to akurat mniej istotne. Użytkuję rok. A w czym, jeśli chodzi o klasę antywłamaniową drewniane są gorsze od stalowych ? Już nie mówiąc o tym, że kto będzie pruł drzwi wejściowe, jak ma tyle okiem i drzwi tarasowe Rozumiem, że okna i taras masz w tej samej klasie antywłamaniowej, co drzei wejściowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 17.02.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 A w czym, jeśli chodzi o klasę antywłamaniową drewniane są gorsze od stalowych ? Już nie mówiąc o tym, że kto będzie pruł drzwi wejściowe, jak ma tyle okiem i drzwi tarasowe Rozumiem, że okna i taras masz w tej samej klasie antywłamaniowej, co drzei wejściowe ? Każda pliszka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.02.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Nic nie chwalę, tylko zwracam uwagę na to, że antywłamaniowość nie ma kompletnie żadnego znaczenia przy wyborze rodzaju drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts