Ivory150493 15.02.2017 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Witam, niedawno kupiłem mieszkanie i powstał mały problem. Nie wiem jak doprowadzić wodę do baterii do wanny. Na ścianie najprawdopodobniej zrobię półkę z gk ale same ujście do baterii deweloper pozostawił ok. 40cm do podłogi. I jak rozwiązać teraz ten problem? Przenieść wyżej i przedłużyć tylko to się wiąże z dodatkowym łączeniem bo od podłogi nie mogę rury wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 15.02.2017 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Pewnie robione na pexie. Dwie złączki (mufki) po 8zł i metr rurki. Wypozyczenie zaciskarki 10-15zł/dobe. Podkucie ściany w 15minut.Roboty na godzinkę.Pewnie zakładali baterie montowaną na wannie i doprowadzenie wody wężykami elastycznymi. Nie chcesz tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivory150493 15.02.2017 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Myślałem o tym tylko nie ukrywam że zależy mi na niskich kosztach. Samo wykonanie było by dość proste tylko nie mogę nigdzie znaleźć ani wanny z wyjściem na baterie ale to można by było w tej półce z gk zrobić ani samej baterii bo wszystkie jakie znalazłem są ścienne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 15.02.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 (edytowane) Szukaj pod nazwą "wannowa bateria stojąca". W wannie najczęściej otwory wykonuje się osobno (w akrylowych to żaden problem) - w miejscu odpowiadającym inwestorowi i pod konkretną baterię. Ciężko będzie znaleźć wannę z gotowymi otworami. Edytowane 15 Lutego 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 15.02.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 (edytowane) Albo kujesz/nacinasz bruzdy w ścianie i przedłużasz podejście /robisz to na stałe/ albo wybierasz wannę z "miejscem" na otwory. W miejscu montażu baterii musi być szerzej. Ilość otworów, zależy od rodzaju /zestawu/ baterii; 2 -3 - 4 -5 otworów. Szukaj wg. frazy "baterie wannowe" naoglądasz się i wybierzesz Ilość nawierconych w wannie otworów ogranicza pole manewru w przypadku ochoty na zmianę baterii na inny rodzaj. Montaż każdej baterii wannowej ściennej na wannie, jest możliwy przy zastosowaniu kolanek. Nawet ładnie to wygląda Edytowane 15 Lutego 2017 przez dolby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts