MarekS 24.07.2002 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Z zainteresowaniem przeczytałem artykuł o ogrzewaniu domu prądem elektrycznym. W tabelach nr 3 i nr 4 artykułu wykonanozestwienie kosztów jakie zostaną poniesione na ogrzewanie i podgrzanie wody do celów użytkowych.Zastanawia mnie cena energii elektrcznej w taryfie G11 w porównaniu z taryfą G12. Podane liczby wykazują, że cena 1kWh w taryfie G11 kosztuje 32 grosze a w taryfie G12 - w dzień 30 groszy za 1kWh. Czy jest tak w istocie? Gdyby tak było to ZAWSZE opłacałoby się mieć taryfę G12. Myślę poprawnie czy popełniam gdzieś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.07.2002 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Też mnie to zdziwiło. Może to jest średnia z dwóch taryf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 25.07.2002 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Pewnie pomyłka.Cennik ZE Skarzysko (suma wszystkich składników za kWh):1. energia całodobowa - 0,3557 zł/kWh2. taryfa dzienna - 0,3805 zł/kWh3. taryfa nocna - 0,2269 zł/kWhDla tych taryf opłacalny jest licznik dwutaryfowy jeżeli co najmniej 17% energii zużywamy w taryfie nocnej.Jeśli możecie - podajcie ceny w waszych ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekS 28.07.2002 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2002 Nie doczekałem się!Byłem mocno zainteresowany co na to redakcja ( w końcu jak mniemam to właśnie to forum do tego służy.Liczenie na błędnych danych powoduje błędne wyniki - niestety przekładane na złotówki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts