Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Drodzy forumowicze

Jak w tytule, proszę o pomoc i podzielenie się swoimi doświadczeniami w zakresie zlewozmywaków.

Doradźcie proszę jaki zlewozmywak w kolorze czarnym w granicie jest łatwy w utrzymaniu czystości.

Z pewnym przerażeniem czytam różne opinie na temat zlewozmywaków które wymagają nieustannej uwagi.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie komentarze.

Użytkujemy taki od Lipca i szerze mówiąc problemu z utrzymaniem czystości nie zauważyłem.

Oczywiście trzeba go konserwować. W naszym przypadku raz w tygodniu żona nanosi na powierzchnię olej spożywczy.

Może chociaż pamiętacie kwotę za jaką kupiliście ten zlewozmywak?

Niestety wśród wielu negatywnych opinii (na temat problemów z utrzymaniem czystości) część dotyczyła również Teki.

Ja też mam granitowy w kolorze czarnym.

Nie ma żadnych problemów z utrzymaniem czystości, może dlatego, że mamy zmiękczacz i nie zostają na nim żadne plamy. Chyba właśnie zawartość kamienia w wodzie jest tu najistotniejsza

Zmiękczarkę również mamy, zdecydowałem by zlew w kuchni wyłączyć z obiegu wody zmiękczonej. Mam do niego podłączony osobny dobieg wody z sieci.

Tak jak wcześniej napisałem większych problemów z utrzymaniem zlewu w czystości nie ma.

Za zlew zapłaciłem ponad 1k zł.

Edytowane przez Tomaszs131
uzupełnienie
Strasznie wyklinam moje ciemne blaty kuchenne i w życiu takiej głupoty drugi raz nie zrobię, ale chyba ze zlewem nie powinno być takich problemów, jednak nie jest to płaska i bardzo wyeksponowana powierzchnia jak meble.