najkonn 15.02.2017 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Witam, Czy jest ktoś w posiadaniu tajemnej wiedzy, jak wyciąć rowki w żelbetonie/betonie nie kurząc przy tym, albo w małym stopniu?Chciałbym to wykonać w zakresie swoich narzędzi tudzież flex-a (Bosch GWS 17-125) z tarczą diamentową (pełna bez przerw), ale zanurzenie tarczy w betonie i siwo w mieszkaniu. Myślałem o wypożyczeniu bruzdownicy + odkurzacza przemysłowego, ale nie jestem pewien czy to zda egzamin, a sam wydatek to też 140zł za komplet + tarcze, na 15-30 min pracy :| Może jakoś da się to wykonać "na mokro" jak przy cięciu płytek? tyle że nie w takiej ilości wody i druga kwestia narzędzia jakim jest flex - raczej nie przystosowany do takich prac - chyba że są jakieś " triki "A może są jakieś tarcze, które tak nie pylą przy cięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.02.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 młotek i mesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najkonn 15.02.2017 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 słabo to widzę, zwłaszcza w żelbetonie, a chciałbym mieć rowek o głębokości 2cm i szerokości 3cm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.02.2017 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 to tylko bruzdownica z odkurzaczem przemysłowym, ale takim z wyższej półki.oczywiście później i tak młotek i mesel, albo młot elektryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 15.02.2017 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Może młotek elektryczny SDS w opcji kucia (bez obrotów) i z dłutem? Jeśli rowek niezbyt długi, to możesz też ponawiercać wiertłem i potem dokuć ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najkonn 16.02.2017 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 to tylko bruzdownica z odkurzaczem przemysłowym, ale takim z wyższej półki. oczywiście później i tak młotek i mesel, albo młot elektryczny Jeżeli chodzi o rozwiązanie bruzdownicy z odkruzaczem - to z wypożyczalni budowlanej mam zamiar - http://www.ramirent.pl/produkt_11.htm (odkurzacz) - http://www.ramirent.pl/produkt_118__bruzdownica_hitachi_cnf_65u_hilti_dc_se_20_bosch_gnf_35_ca_65a.htm (bruzdownica) Może młotek elektryczny SDS w opcji kucia (bez obrotów) i z dłutem? Jeśli rowek niezbyt długi, to możesz też ponawiercać wiertłem i potem dokuć ręcznie. Próbowałem opcje z dłudem SDS z opcją młotka tylko - nastukałem się co niemiara, a z pod dłuta iskry leciały, w efekcie tylko porysowałem podłogę, nawet ni dziury zrobiłem Myślałem o tym jak wspominasz z ponawiercaniem wiertłem 6 i później podkuwać, ale długość rowku ma mieć 3-4 metrów - sąsiedzi mnie znienawidzą No cóż - nie pozostaje jak wypożyczenie sprzętu i zrobienie raz , szybko i porządnie zastanawia mnie czy ten odkurzacz faktycznie pociągnie wszystko lub większość pyłu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 16.02.2017 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 bruzdownice i odkurzacz to bierz HILTI, ta bosha, czy hitachi moze nie dać rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Znawca Betonu 14.01.2022 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Najlepiej zobacz sobie więcej infromacji na temat wycinania rowków czy bruzdowania betonu pod tym linkiem - świetnie to jest opis https://www.diamentowe.net.pl/fazowanie-posadzki-betonowej-i-wycinanie-rowkow-pod-ogrzewanie-podlogowe-frezami-diamentowymi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts