Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Dzisiaj w ciągu dnia przykleiłem pare płyt styropianowych ponieważ gonił mnie Dekarz zakładając dachówkę nad tarasem. Gdy kleiłem było ok 6 stopni, czy jest szansa żeby to się trzymało?
https://forum.murator.pl/topic/226910-przyklejenie-p%C5%82yt-styropianowych-w-niskiej-temperaturze/

chłopie, u znajomego na osiedlu ocieplają 4 bloku od listopada do teraz. było -20 też ocieplali, klejem zaciągali :)

jak im nie spadnie, to tobie też :D

polska budowlanka mnie już niczym nie zaskoczy :)

+6 to spoko o ile mury nie były przemrożone pod spodem

a co do deweloperki w blokach to co się będą przejmować, 2 lata ma wytrzymać a później to najwyżej dodatkowa fucha na poprawianie wpadnie

U mnie na osiedlu deweloper buduje apartamentowece - 3 pietrowe. Ocieplają jak jest od -2 w góre. Przy większych mrozach widziałem że robili coś innego. Mieli nawet przerwe ponad 2 tygodnie jak przyszedl dłuższy mróz. Przy plus 5 to jadą równo, z tym że taka temperatura teraz jest może max przez 3h na dobę, potem szybko spada.

jak jest podłoże przemrożone - a jest, bo od grudnia zima trzyma jak nigdy dotąd, to na wiosne to się będzie trzymać tylko na kołkach tudzież odpadnie jak kołków nie ma

takie moje zdanie