zigule 15.02.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Witam, mam łazienkę szeroką na 144cm, umieściłem tam brodzik o szerokości 140cm, tak więc między ścianą a brodzikiem jest 4cm. Problem pojawia się przy montażu drzwi przesuwnych - szklanych, bo nie mam ich jak przymocować do ściany przez te 4 brakujące centymetry. Pytanie takie w jaki sposób mogę przedłużyć ten profil, ktory przykręcony powinien być do ściany. Moja pierwsza myśl to wyciąć kawałek deski przykręcić do ścianydo niego profil, a potem płytki na tą deską przylepić. Jednak to chyba zły pomysł. Może coś doradzicie ciekawszego. Brodzik: http://www.roca.pl/katalog/kolekcje/rozwiazania-prysznicowe/brodziki/granada/brodzik-akrylowy-compact-276266..1 Drzwi: http://www.roca.pl/katalog/kolekcje/kabiny-prysznicowe/town/drzwi-wneki-prysznicowej-profile-aluminiowe-chromowane-z-pow%C5%82oka-maxiclean-MP181401M W załączniku zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarW 16.02.2017 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Hmmm... No cóż... moim zdaniem niczym tego nie wypełnisz. Poza tym nie masz konta prostego w tym narożniku. Jedyna dla mnie opcją jest dostawić drugą "ścianę" szklaną na brodziku i tak to zamknąć, a tą szczelinę czymś zamaskować (np blachą z nierdzewki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zigule 16.02.2017 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Raczej taka opcja nie wchodzi w grę, strefa prysznica ma być od ściany do ściany czyli na 144cm. Muszę coś z przedłużeniem tego profilu wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.02.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Mi przychodzi do głowy zastosowanie kształtownika kwadratowego / prostokątnego ze stali nierdzewnej lub aluminium. Wykończenie szczotkowane lub polerowane (opcjonalnie można wykonać metodą chałupniczą). Wydaje mi się że powinno pasować do oryginalnych okuć drzwi przesuwnych kabiny. Profil poszerzający przykręcasz do ściany i do tego profil od drzwi kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 16.02.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Tak jak napisał kolega wyżej , kształtownik aluminiowy ( są takie w leroy merlin ) przykręcasz do ściany , do tego profil od drzwi i sprawa załatwiona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarW 16.02.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Gdyby to był prysznic bez brodzika z odpływem liniowym to ok. Ciekaw jestem jak uszczelni miejsce przy brodziku który jest pod kątem do ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.02.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 A jest ? Może to tylko taka perspektywa wynikająca z miejsca robienia zdjęcia. Oczywiście szparę pomiędzy brodzikiem i ścianą również należy zabudować i uszczelnić, moja propozycja dotyczyła jedynie zniwelowania 4cm w pionie a nie poziomie. Osobiście zalał bym tą szparę pianką PUR tak do 3-4 wysokości brodzika, resztą zalał betonem. Na to płytki pod minimalnym kątem aby woda nie stała tylko spływała do brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zigule 16.02.2017 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Do szpary planuje dać Ytong a na niego płytki.Może ktoś podać linka do Leroya o jaki kształtownik chodzi, bo jakoś nie radzę sobie ze znalezieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.02.2017 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 W LM o takim wymiarze nie widziałem, zresztą tam są tylko ALU. Z nierdzewki np. tutaj : http://www.eskatt.pl/profil-40x40x2-mm-ze-stali-nierdzewnej-aisi-304-1-mb-satyna-p-477.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts