kotul 17.02.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Witam, wiem, że profile cd i ud są do zabudowy sufitów a do ścian są cw i uw ale są też droższe a zależy mi żeby postawić ściankę jak najniższym kosztem. Mam pytanie czy robił ktoś ściankę z profilów cd i ud, czy będzie to stabilne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 17.02.2017 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 nie będzie stabilne. min 50mm najlepiej 75 lub 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lars 18.02.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 (edytowane) Jak najniższy koszt to nie tyko same materiały ale całość. Ściana wymagająca napraw lub wykonanie jej na nowo, może podwoić koszt "normalnej" ściany.Profile CD nadają się do zrobienia przedścianki. Edytowane 18 Lutego 2017 przez Lars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 20.02.2017 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 (edytowane) "...z profilów cd..." = ?( konstrukcję nośną wykonuje się z profili ) Lars - "do zrobienia przedścianki." co jest ? Edytowane 20 Lutego 2017 przez jm.yarec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 20.02.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Pewnie jak CD stawiasz pionowo przy istniejącej już scianie i lapiesz do niej esami, taki SUFIT tylko na scianie, ale moze Larsowi o co innego chodzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 22.02.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Ściany kolankowe (pod skosami) zdarza się że są stawiane własnie z profili CD i UD.Dużej ściany oddzielającej dwa pomieszczenia raczej bym nie tworzył z tych profili, no chyba że podwójne płytowanie. No ale to koszty wzrastają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts