grachi 17.02.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Witam. Mam troche dziurek w foli paraizolacyjnej poprzebijaliśmy wieszakami, czy fełna nie będzie pyliła przez płyty gips ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.02.2017 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Witam. Mam troche dziurek w foli paraizolacyjnej poprzebijaliśmy wieszakami, czy fełna nie będzie pyliła przez płyty gips ? Pylić nie będzie ale, straciło to sens bo jak sama nazwa paroizolacyjna przestała być Powinno się to robić troszkę inaczej, ale nie każdy tak postępuje - widziałem jak to robili w Stanach.....w miejscu gdzie przechodził pręt podwieszenia np. sufitu czy rur klimatyzacji czy lamp naklejali kawałek grubej taśmy izolacyjnej- montażową - taką srebrną i przez to przekuwali drut - nie dochodziło do rozerwania(dalszego) a otwór sam się uszczelniał. Może rozwiązanie proste ale wydaje się, że skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 17.02.2017 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Wiem widziałem, ale pomijając temat, wełna nie przeleci przez płyte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.02.2017 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Wiem widziałem, ale pomijając temat, wełna nie przeleci przez płyte ? Nie przeleci, było by dziwne, aby była na tyle sypka aby przeleciała przez taką dziurkę. Nie będzie również pyliła , chyba że będzie ponad sufitem jakaś wentylacja o intensywnym ruchu powietrza ale..jeśli jest odpływ to musi być napływ, a więc taki sufit musiałby być wentylowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 18.02.2017 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Wełna to Ursa Home 33, jeżeli chodzi o wentylacje to jest przerwa między wełną a deskami 2, 3 cm. Ok więc nie ma możliwości żeby przeszło coś przez płyte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lars 18.02.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Przez płytę nie przejdzie. W stanach kładą od wewnątrz - płyta/wełna 50mm/folia paroizolacyjna/wełna itd.Dzięki temu można dziurawić ścianę do woli bez uszkodzenia paroizolacji, która powinna być jak najbardziej szczelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.03.2017 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Jak ciało stałe (włókienka wełny) może przeniknąć przez ciało stałe (płyta gipsowa oklejona obustronnie kartonem)? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts