artur_s 19.02.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Witam wszystkich, stanąłem przed decyzją o kupnie przydomowej oczyszczalni ścieków i zainteresowała mnie oferta firmy EKO-Bio 4000.Prosił bym wszystkich o opinię czy to dobry wybór. Link do instrukcji w formie pdf. Pozdrawiam i czekam na konstruktywne opinie. Cena za oczyszczalnie jest ok.http://oczyszczalnia.net/wp-content/uploads/2016/01/EKO-BIO-dokumentacja-oczyszczalni-biologicznych.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 19.02.2017 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Nie chcę się rozpisywać i promować oczyszczalni SBR, dlatego tym razem zacznę od innej strony . Na szybko na rynku przychodzą mi na myśl następujące oczyszczalnie hybrydowe o zbliżonej pojemności - BIO-HYBRYDA 4000 - EKO-BIO 4000 - ZBB-7C - SL-BIO-DUO Pierwsze dwie są z laminatu i , zaś dwie kolejne z polietylenu. Porównując dalej parametry, to pierwsze dwie nie mają sterowania, a co najwyżej zegary do włączania i wyłączania dmuchawy. W tym porównaniu może mniej pasować Sl-BIO-DUO, dlatego, że składa się z dwóch zbiorników, dlatego skupię się na reszcie. Z góry za to przepraszam i nie należy traktować tego za jakąś wadę. Idąc dalej to wszystkie mają konstrukcję 3-komorową i tyleż samo włazów. Największą średnicę włazów ma ZBB-7C i osobny pojemnik techniczny - zewnętrzny, ze sterowaniem oraz elektrozaworami. Jest to dla mnie zaleta, choć i tak wolę SBR-y. Dodatkowo wolę polietylen niż laminat i na końcu ta oczyszczalnia wysuwa się na prowadzenie tym, że jako jedyna ma dwa płaszcze. Wiem, że to uproszczony opis, ale chciałem pisać o kwestiach technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 20.02.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 i na końcu ta oczyszczalnia wysuwa się na prowadzenie tym, że jako jedyna ma dwa płaszcze. Bądźmy ściśli - jest produkowana w zbiornikach wykonywanych z rur PE. Z kolei te rury są produkowane metodą nawojową przez spawanie profilu z PE o przekroju kwadratowym. Daje to grubą i mocną ściankę. W taką rurę wspawywane są (ręcznie) dennice, przegrody i króćce. Pokrywa jest tylko nakładana i zapinana na metalowe klamry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur_s 20.02.2017 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Nie chcę się rozpisywać i promować oczyszczalni SBR, dlatego tym razem zacznę od innej strony . Na szybko na rynku przychodzą mi na myśl następujące oczyszczalnie hybrydowe o zbliżonej pojemności - BIO-HYBRYDA 4000 - EKO-BIO 4000 - ZBB-7C - SL-BIO-DUO Dziękuję bardzo za opinię a czy ta wymieniona w załączniku warta jest zainteresowania i kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 20.02.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Dziękuję bardzo za opinię a czy ta wymieniona w załączniku warta jest zainteresowania i kupna. Ja w sumie napisałem, którą bym wybrał, ale ja to nie Ty. Tak działa forum, że pytasz, a kto wie i chce to odpowiada . Nie wiem na ile osób to chcesz, ale hybrydy mniejsze niż 4m3, to dla mnie nie trafiony temat. Przynajmniej w tym jest plus, że ma taką pojemność, ale jeśli chcesz, aby ta oczyszczalnia obsługiwała więcej osób ( tj. producent twierdzi, że max. 10 ), to bym się nad tym jeszcze raz zastanowił, bo sądzę, że jest on za mała na takie wartości - czyli reklama dźwignią handlu Na forum wszystko można pisać, ale najpierw obejrzałbym z bliska wymienione przeze mnie oczyszczalnie. Nie można wierzyć reklamom, a z bliska oglądając co najmniej dwie, nabierzesz jakiegoś dystansu do tej decyzji. U mnie tak to działa i najlepiej wziąć drugie śniadanie, gdy idzie się ze mną kupować TV, bo to trwa i trwa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
l-poczta 30.06.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Witam. Prosze o opinię oraz wady zalety oczyszczalni BIOEKOCENT 3300 , MULTIEKOCENT 3300 LUB BIO-INTE 5. Jakie sa różnice czy którąś z nich jesteście w stanie polecic. Dom na małej działce piaszczysto żwirowe woda 4-5m - 3 osboby w domu. Oczyszczalnia plus studnia chłonna. Prosze o pomoc w wyborze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts