CieniuDNS 19.02.2017 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Witam. Planuję na wiosnę zrobić oczyszczalnie (Zeus 3000), na razie będzie nas dwoje stałych mieszkańców. Nie chcę bardzo robić 3 sączków po 20m bo będę musiał podjazd daleko od domu przesunąć i studnię zasypać. Więc chcę zrobić w taki sposób, ze studni rozdzielczej środkowy wylot zrobić normalnie, a te dwa boczne rozdzielić jeszcze trójnikami i zrobić pięć sączków po 10m, jak uważacie? Druga sprawa jest taka, że nie podoba mi się to, że geowłóknina jest tylko na górze żwiru, ja chcę pociąć w paski i wkładać ją w poprzek wykopu dopiero żwir rura żwir (geowłóknina na zakład byłaby dawana) Co o tym sądzicie, może już ktoś tak robił w swojej karierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekINST 19.02.2017 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Witam. Planuję na wiosnę zrobić oczyszczalnie (Zeus 3000), na razie będzie nas dwoje stałych mieszkańców. Nie chcę bardzo robić 3 sączków po 20m bo będę musiał podjazd daleko od domu przesunąć i studnię zasypać. Więc chcę zrobić w taki sposób, ze studni rozdzielczej środkowy wylot zrobić normalnie, a te dwa boczne rozdzielić jeszcze trójnikami i zrobić pięć sączków po 10m, jak uważacie? Druga sprawa jest taka, że nie podoba mi się to, że geowłóknina jest tylko na górze żwiru, ja chcę pociąć w paski i wkładać ją w poprzek wykopu dopiero żwir rura żwir (geowłóknina na zakład byłaby dawana) [ATTACH=CONFIG]381851[/ATTACH] Co o tym sądzicie, może już ktoś tak robił w swojej karierze? To akurat całkowity brak zrozumienia tematu . Kombinacje z geowłókniną dadzą odwrotny efekt, gdyż dla mnie to wygląda jak rysunek zbliżony do drenaż zbierającego, a nie rozsączającego, a to dwie różne sprawy. W kwestii osadnika, to jak zwykle powiem, że dwa włazy to minimum. Nie wiem jak wygląda filtr w tym osadniku, ale czym większy tym lepszy. Jeśli chcesz coś zrobić to poszukaj sobie jakieś biologicznej oczyszczalni, bo jak robić to raz i dobrze . Dodam jeszcze prostą radę, że ile ciągów drenażowych tyle wejść w studzience rozdzielczej. Podział trójnikami, to zły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts