MarcinGS 19.02.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Witam, posiadam sosnową szafę ubraniową oraz biurko i chciałbym je pomalować na biały kolor. Powiedzcie proszę jak się do tego zabrać, jakich farb najlepiej użyć i czy lakier trzeba usunąć całkowicie? Wszystkie rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 20.02.2017 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Powierzchnie płaskie ? Jaki stan lakieru ? A może jakieś foto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinGS 20.02.2017 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Wrzucam zdjęcia. Stan lakieru na szafie i biurku (oprócz blatu, który jest trochę odrapany) jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 21.02.2017 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Spodziewałem się "tragedii" a tu masz gotowce do malowania, do tego użył bym lakieru chemo-utwardzalnego bo akryle "się" odrapują przy częstym użytkowaniu, (właśnie "obgryzam" regalik z akrylu ba się podrapał) a maluj "żółtym" wałkiem (taki a la plusz) wychodzi ładna powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinGS 21.02.2017 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedź. Czyli rozumiem - nie ruszać starego lakieru tylko na niego dać od razu farbę akrylową i na koniec lakier? Czytałem też, że ludzie stosują farby kredowe do malowania mebli, dobre one są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 22.02.2017 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 kredowe = do luftu (a tzw. ludzie to z programu tvn "USTERKA") , meble wypada zmatowić drobnym papierem ściernym i wytrzeć wilgotną ścierą,A o akrylach napisałem wyżej - jak zrobisz tak będziesz miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majakrakowska 27.06.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Ja bym ten stary lakier lekko zeszlifowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcello90 29.07.2017 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Zdecydowanie zeszlifuj! i również nie wydaje mi się, żeby akryl był dobrym pomysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts