Oweninho 20.02.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Witam mam dla was pytanie bo sytuacja u mnie wygląda tak rozbudowalem stary dom(dobudowalem nowa czesc do sytarego) i generalnie nie zgłosiłem zakończenia budowy a juz mieszkam w tej nowej czesci. Wiem ze nie powinienem ale teraz jestem w trakcie finalizowania budowy niedlugo zglaszam zakonczenie budowy i potem musze wystapic o pozwolenie na uzytkowanie nie???? I ztego co czytam to jak zglosze zakonczenie budowy i wystapie o pozwolenie na uzytkowanie to bede mial obowiazkowa kontrole tak????? I doczytalem ze jak zobaczacy inspektor ze zamieszkane jest to z marsuz 10000 zl kary tak???? Z tego co wiem na tydzien przed kontrola musi pismo wyslac to moze powylaczam wszystko z pradu tv powynosze firany posciagam itp tylko pytanie kiedy on sie pojawi co dla niego bedzie zamieszkanie jak meble sa to juz jest zamieszkanie???? Czy moze niepotrzebnie sie martwie pomozcie jak tu sie pozbyc problemu. (Wiem ze moja wina ze do tego dopuscilem ale juz sie mleko rozlalo wiec co tu poczac???? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 20.02.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 z reguły nie chodzą. a żeby przyszli na kontrolę tak od siebie - musi być donos jak nie zyjesz z sąsiadami źle nie ma tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 20.02.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Zawiadomienie o zakończeniu budowy wtedy nie mają obowiązku przychodzić przy budowie domu to wystarczy.Nie wiem jak to jest z rozbudową znaczy co miałeś na PnB ale logiczne jest że tak samo jak przy budowie domu jednorodzinnego chyba że to budynek rozbudowany pod działalność. Przy wniosku o pozwolenie na użytkowanie wtedy obowiązkowo kontrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 20.02.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Wniosek o pozwolenie na użytkowanie składa się jak masz niezakończoną budowę ale już chcesz zamieszkać. Wtedy musi przyjść kontrola żeby sprawdzić czy możesz bezpiecznie mieszkać. Ale jak ty zakończyłeś już budowę to składasz tylko zawiadomienie o zakończeniu budowy. Już pozwolenia na użytkowanie nie trzeba. I wtedy na ogół nie ma żadnych kontroli. Weryfikują tylko dokumenty. No chyba, że dopatrzą się jakichś sporych nieprawidłowości w papierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.02.2017 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Kontrola nie jest obowiązkowa. Chyba, że ktoś życzliwy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oweninho 20.02.2017 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Uffff spoko to sie troche uspokoilem, bo sie naczytalem roznych teorii i spanikowalem. Sasiadow mam spoko wiec donosu sie nie obawiam balem sie jedynie jakiejs rutynowej kontroli ale chyba nie robia tego czesto jezeli w ogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 24.02.2017 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 a nawet jeśli będziesz miał kontrolę, to Cię o tym i o terminie zawiadomią listownie, bez uprzedzenia nie przyjadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.02.2017 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 a nawet jeśli będziesz miał kontrolę, to Cię o tym i o terminie zawiadomią listownie, bez uprzedzenia nie przyjadą hello ! there you are , a nie na zlocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts