mahogany6 20.02.2017 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 pomóżcie proszę bo jutro się będzie działo... mamy HS z taśmami które moim zdaniem nie są dobrze zrobione bo piana nie została wycięta i przez to taśma "ścina" narożnik tynkarze twierdzą że ich narożnik się na tym nie utrzyma i chcą mi wyciąć taśmę okniarz twierdzi że będzie ok i nie chce poprawiać. podpowiedzcie co tu zrobić... w normalnym oknie widzę że tynku będzie sporo na tych wewnętrznych ściankach przy oknach i myślę, że ustabilizuje to taśmy które częściowo klikają bo miejscami jest pianka a miejscami było mniej i zrobiła się pusta przestrzeń . przt HS ta ściana jest na tyle płytka (jakby bez tego węgarka) że faktycznie nie wiem jak to ugryźć..chwilowo nie mam lepszego zdjęcia to pokazuje różnice głębokości okien względem tej ściany na środku problemem jest wykonanie narożnika ściany przy HS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.02.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Poinstruuj tynkarzy by owe okna nie tykali do momentu, w którym będziesz wiedział jak z tego problemu wybrnąć. Tynkowanie będą mieli sporo, więc mogą je na jakiś czas zostawić w spokoju.Na pewno ktoś forumowych fachowców Ci doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.02.2017 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Niczewo nie panimaju z Twego opisuZnaczy co?Tasma jest po skosie a nie pod katem prostym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.02.2017 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Widać na zdjęciu. HS po prawej ma założoną folię ok 10 a może i więcej cm. Jest wywinięta jak na ścienie zewnetrznej. I to jest moim zdaniem błąd w doborze matriałów, a tynkarze mają rację. Należało użyć taśmy max 7cm tak by nie wyszła poza ościeże(otwór). Teraz to można wyciąć i uszczelnić masami. A jak firma okienna sięmiga, to niech Ci pokaże jakikolwiek schemat który pokazuje taki sposób montażu bo ja takiego szkicu nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 21.02.2017 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Ratunkiem tynk narzucony na te taśmy na gorze okien odpada z nimi pomocy czym to dokleic na szybko?? Jestem bliska wycinania tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.02.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Tam gdzie pod folia jest pustka - naciac dolozyc piany - po stwardnieniu nakleic łate z foliZamocować naroznik tynkarski z siatkaPolozyc klej do klejenia ociepleniaPozniej wykonać normalny tynkAz dzwine ze tynkarze tak prostych sposobow radzenia sobie nie znaja.Albo...ja dalej nie kumam w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 21.02.2017 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Z narożnikiem może tak to spróbuję boję się tylko że dam za dużo tej piany. A co zrobić z taśmami od góry okna które pod wpływem ciężaru sxpalety się odklejają ? Mam klej do epdm i taśm taki czarny ale on szybko nie łapie i kiedy umiem sobie z nim poradzić może czymś łatwiej to przykleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts