admiralbar 21.02.2017 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 (edytowane) Mamy zagwozdke z kolega - bedziemy robic podlogowke, ale nie mamy tackera. wpadlem na pomysl zeby zamiast spinek i takera ( ktory trzeba by kupic a potem odsprzedac) zamowic siatke jak pod wylewki np 2 czy 3mm i do nich mocowac rurki tytrytkami. Powierzchnia budynku ok 130m2 - koszt siatek ok 300 zl + tytrytki. Zaleta taka, ze rurki nie beda ciagnely styropianu, mamy dodatkowe wzmocnienie posadzki - oprocz wlokien, zamiast tej bajeranckiej folii z podzialka mozna by dac zwykla budowlana i wydaje mi sie ze pojdzie sprawniej niz takerem.Czy pomysl na sens czy odpuscic ? Edytowane 21 Lutego 2017 przez admiralbar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.02.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Weź se chłopie kup paczkę klipsów do podłogówki i powbijaj łapą w jaki kawałek styropianu tak dla obeznania tematu czy treningu...Zobaczysz przynajmniej czy jakaś maszyneria czy wręcz inna technologia kosmiczna jest konieczna...Taker jest dobry przy trzy osobowym zespole gdzie jedna osoba rozwija krąg , druga wygina rurkę a trzecia zaraz za nim wali klipsy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 21.02.2017 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Naczytałes się o trakerach i myślisz że się nie da inaczej , da się , spinki są do tracera oraz do ręcznego wciskania , parę złotych to kosztuje , ja z żoną układałem rurki , 90m2 podłogówki robiłem chyba 3 dni i paluchami wbijałem , zawsze możesz sobie pomóc kawałkiem drewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 21.02.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Hahahha poprzednicy mają racje, na co Ci taker do podłogówki? Jakby was trzech było to i owszem, ale we dwoje to tylko przeszkadza. Na 130m2 to ręka na drugi dzień będzie trochę boleć i tyle. Poza tym co to za pomysły ze zwykłą folią, pasuje chyba jakąś linię trzymać? Lepiej się skupcie żeby rurki nie poprzeginać za bardzo. A jak wam ma styropian podnościć to połapcie kotwami do styropianu albo na grzebieni podklejcie sobie w newralgicznych miejscach - na zakrętach albo w łazienkach gdzie w spodzie jest dużo rurek. Siatka jest dobra ale np. jak ktoś ma lazienka 2m na 1m, dużo rur w wylewce i styropian 3cm, to wtedy się lapie trytkami to siatki, bo inaczej wszystko by bylo w górze albo od razu by trzeba wylewke lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts