kurtz 21.02.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Mam wykonane ogrodzenie z siatki. Niestety mój sąsiad zrobił boks dla swojego psa tuż przy mojej siatce i tym samym ten szczeka za każdym razem kiedy wyjdę na działkę.Co położyć na siatkę, aby się zasłonić? Siatkę maskującą? Może coś bardziej trwałego? Myślę też nad posadzeniem iglaków, ale zanim urosną muszę sobie jakoś poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 21.02.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 ogrodzenie betonowe na 2 metry brzydszą stroną od sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 21.02.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Kup matę wiklinową/wierzbową w rolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 22.02.2017 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mata niewiele wytłumi hałas , ale przynajmniej psa nie będziesz musiał oglądać . A z sąsiadem nie możesz się dogadać żeby przestawił budę w inne miejsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erip123 25.02.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) ogrodzenie betonowe na 2 metry brzydszą stroną od sąsiada Co ty ja mam betonowe nic nie idzie z tym zrobić później. Potrzeba 3 osób żeby podnieść jedną płytę. __________________________ REKLAMA NA FORUM JEST PŁATNA Edytowane 25 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igor89 26.02.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 (edytowane) W obecnym domu w którym mieszkam sąsiedzi przymocowali na części siatki wspolnego ogrodzenia bocznego od strony kurnika takie grubsze coś i halasu toto nie tlumi az tak, ale smrodek pewnie juz nie przechodzi. Mysle ze prawdziwego muru jednak zadne cienkie materialy poliestrowe czy plecione/drewniane nie "przebiją" w tlumeniu dzwiekow.http://main-psb.grupapsb.com.pl/files/Product/utccq3u0b0olqs/gallery_cvdhrnp0c1vt7b_Full.jpg Edytowane 26 Lutego 2017 przez igor89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 27.02.2017 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Panele wiklinowe lub leszczynowe. Niekoniecznie maty bo są delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 27.02.2017 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 a ile takie panele / maty wilkinowe mogą wytrzymać? na zimę bym tego nie zdejmował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 27.02.2017 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 a co myślicie, jakby do istniejącej siatki przykręcić blachę dachową albo takie płyty:http://allegro.pl/plyta-falista-ekofala-dla-rolnictwa-blacha-trapez-i6732189077.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takiWaćpan 27.02.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 (edytowane) Są różne możliwości. Takie maty wiklinowe raczej nie bardzo, bo są niezbyt trwałe no i nie wytłumią odgłosów. Lepsze byłyby jakieś panele maskujące z tworzywa sztucznego, ale tu znowu trzeba mieć na uwadze odpowiedni profil właściwości materiału. Producent powinien określić w specyfikacji, czy taki panel ma własności dźwiękochłonne. Tylko żeby to się sensownie trzymało musisz mieć dobrze napiętą siatkę - sprawdzają się bardzo dobrze. Wtedy nie ma większych problemów z montażem takich paneli, a poza tym one są niezłym patentem na poprawę wyrazu wizualnego takiego prostego ogrodzenia/płotu. Edytowane 7 Listopada 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 27.02.2017 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 możesz podać jakieś przykłady takich paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 09.03.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Sam jestem ciekaw jak wyglądają te panele. Ja zastanawiam się nad siatką cieniującą, cena mała a lepsze od wikliny (tańsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.03.2017 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 A może?.......Zastosowanie może mieć również art. 144 kodeksu cywilnego: Właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno-gospodarczego przeznaczenia nieruchomości i stosunków miejscowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia2 13.03.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Według mnie najlpeszym rozwiązaniem będa plastkowe panele. Na dodatek, możesz położyć na nich siatkę, by mogły na niej rosnąć jakieś pnące rośliny. Na pewno psa będziesz dalej slyszał, ale efekt będzie fajny i nie będziesz musiał go oglądać.I nie wiem, czy to nie podchodzi pod jakiś paragraf. Szczególnie jeżeli szczeka w nocy. Wyjdź parę razy po 22-stej drugiej i jeżeli będzie szczekał, to zgłoś że zakłuca ci cisze nocną. Wolno ci w ogrodzie w tym czasie przebywać? Wolno, bo wtedy najlepiej sie tam relaksujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 20.03.2017 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 (edytowane) Ciekawy temat zostal poruszony, sam z jednej strony mam sąsiada który za jego siatką mam psa który ciągle szczęka i śmierdzą odchody, myślałem o betonie ok 2 metry trochę kosztowny ale chyba nic nie ma innego równie skutecznego ...Znalazłem coś takiego http://dctm.pl/oslony-ogrodzeniowe/14-oslona-ogrodzeniowa-basic.html#/90-kolor_oslony_ogrodzeniowej_basic-braz/83-rozmiar_oslony_ogrodzeniowej-15x10m Edytowane 20 Marca 2017 przez Greg_81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 21.03.2017 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Taniej zrobić prezent i zafundować psu obrożę, która uczy wyciszać emocje na Twój widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.03.2017 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Można kupić "antyszczekacza" - tj. emiter ultradźwięków z programatorem czasowym ( albo puścić 24h na dobę) i skierować emiter w stronę działki sąsiada, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.03.2017 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Można również obejrzeć film: "Job, czyli ostatnia szara komórka" - tam Borys Szyc również walczy z pieskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.03.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Nie oglądałem - czyżby Endlösung? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts