iluminatus 21.02.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam Jestem na etapie doboru kotła. Mój wymóg to kocioł stojący w kompaktowej obudowie. Biorę pod uwagę kocioł z modułem solarnym, ale jeszcze nie jestem zdecydowany, analizując rynek widzę dwóch producentów w przystępnych dla mnie pieniądzachI tu pytanie, który kocioł będzie lepszy, czym się różnią, gdyż jako nie znawca tematu różnic nie dostrzegam a na pewno są.Zależy mi na oszczędności miejsca, czyli takich modelach jak poniżej, do których można upchać jak najwięcej osprzętu. Wersja z modułem solarnym:1) Vaillant auroCOMPACT/4 VSC S 206/4-5 1902) De Dietrich Modulens G AGC 15 VH/V 220 SHL Wersja bez modułu solarnego:1) Vaillant ecoCOMPACT/4 VSC 206/4-5 1502) De Dietrich Modulens G AGC 15/V 160 SL Dom parterowy 115 m2 użytkowej, w całości podłogówka, rekuperacja, dom będzie bdb docieplony, wg standardów NF - niskoenergetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelowy 23.09.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Witam, Jestem na etapie wyboru kotła kondensacyjnego. Czy zdecydował się kolega na jakiś konkretny model i może powiedzieć jak się sprawuje. Ja się zastanawiam nad "lodówką" Vaillant'a Ecocompact 206/4-5 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 24.09.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 A macie obydwoch serwisantow w poblizu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanekWroc 04.02.2018 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 słuszna uwaga kolegi w temacie dostępności serwisanta... warto wziąć to pod uwagę przy podjęciu decyzji. Poza tym z mojego doświadczenia doradzałbym De Dietricha - jest bardzie intuicyjny w obsłudze a i ceną nie odstrasza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts