Adam Maciejewski 21.02.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Witam.Szukam nowoczesnych drzwi z ukrytymi zawiasami. Bezprzylgowe. Niestety ceny dość wysokie bo aluminiowe.W związku z tym pytanie, czy są zamienniki aluminiowych w drewnie, stali lub pcv? Jeśli tak to proszę o podanie producenta.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 21.02.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Drewniane mam Parmax ale chyba większość takie produkuje.PCV też bo miałam oferty chyba oknoplast i Dako tu nie jestem pewna bo nie wyceniałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Maciejewski 21.02.2017 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Parmax powiadasz. Dzięki. A do wnętrza szukam jak poniżej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.02.2017 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Są jeszcze MDFy, ale nie wiem czy takich szukasz? I czy mają to być takie same jak na zdjęciu czy tylko ukryte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Maciejewski 22.02.2017 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 maja być podobne do zdjęcia. zależy mi aby drzwi były zlicowane ze ścianą. Drzwi i ściana z jednego gatunku materiału. Dziś kontaktowałem się z firmą Awruk z Białegostoku w tej sprawie. Ponadto, widzę niezagospodarowaną niszę na rynku w zakresie drzwi stalowych bezprzylgowych z ukrytymi zawiasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Maciejewski 22.02.2017 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Tak się zastanawiam czy tylko technologia wykonywania drzwi z aluminium pozwala na więcej niż technologia wykonywania z drewna, pcv lub stali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 26.02.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Była taka nisza drzwi stalowych z ukrytymi zawiasami. Płynęły te drzwi kontenerami do polski z napisem "kutak w 5 smakach". Od tego momentu chyba wszyscy dali sobie z tym spokój. A drzwi zlicowane ze ścianą znajdziesz choćby w Erkado - jedna z większych firm drzwiowych w PL. http://erkado.pl/?ch_kontakt=informacje-kontaktowe W katalogu tego nie widzę, ale jakiś czas temu byłem u nich w fabryce i mieli takie na wystawie. Zadzwoń to powiedzą Ci co i jak. Cenowo Erkado wypada OK, także strachu nie miej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 28.02.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Zewnętrzne bezprzylgowe otwierane na zewnątrz kłóci się z energooszczęgnością. Zawiewanie, działanie wody w zimę mogą powodować krótką żywotność takich drzwi i słabe parametry. Bardziej znam się na drzwiach wewnętrznych, tam systemy bezprzylgowe są popularne, tylko trochę inne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.03.2017 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Chyba wszyscy się tu zagalopowaliśmy. Czy Ty Adamie szukasz drzwi ZEWNĘTRZNYCH do domu lub mieszkania? Bo z tego co widzę to wszyscy pokazują drzwi wewnętrzne bezprzylgowe z ukrytymi zawiasami. A co do drzwi zewnętrznych aby wyglądały jak na fotce to wątpię abyś znalazł coś takiego.Problemem będzie tu grubość drzwi. Im grubsze bezprzylgowe tym większe szczeliny musza być przy ościeżnicy aby skrzydło mogło się swobodnie otwierać. Dzięki temu już te drzwi nie będą przypominały tego co masz na zdjęciu.Zewnętrzne bezprzylgowe z ukrytymi zawiasami były robione w Chinach i sprzedawane masowo w Polsce. Mazwoj słusznie Ci pisze, że ich jakość była skromnie pisząc badziewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 09.03.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) Mazwoj obawiam się, że to jeszcze nie koniec. Znam osobiście jedną firmę, która wciąż specjalizuje się tylko w takich drzwiach. Muszę jednak przyznać, że znacznie sami podnieśli ich jakość i są nawet, nawet (choć w tej cenie to wolałbym coś z polskich wyrobów). Nie wiem czy to podpada pod reklamę (czy antyreklamę w tym przypadku), więc nie będę wrzucał linka. Zainteresowanym branżowo mogę wysłać na priv. Generalnie jednym z znaków rozpoznawczych chińszczyzny były właśnie te kryte zawiasy, potężne klamki w odcieniu puszkowym i cieniutka jak papier uszczelka. Edytowane 9 Marca 2017 przez Jan Kalita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 09.03.2017 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) http://img.shmbk.pl/rimgsph/517702_c4576378-f29a-46bd-a1b1-4d15c2c67922_max_900_1200_realizacja-projektu-na-nowoczesne-drzwi-zewnetrzne-domy-styl-nowoczesny.jpgto też Parmax z PCV http://www.ms.pl/produkty/drzwi_wejsciowehttp://www.zemp.pl/n20-ekskluzywne-drzwi-z-panelem-nakladkowym-.html Nie wiem jakiej są jakości. Też jestem poszukująca trzeba szukać "drzwi z panelem nakładkowym" lun "drzwi nakładkowe" Edytowane 9 Marca 2017 przez Sawadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 13.03.2017 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Czy ja wiem, czy wracają Chińskie drzwi? Coś się z nimi cały czas dzieje ale jest to ułamek tego co było kiedyś. I całe szczęście w sumie. A drzwi zewnetrzne bezprzylgowe (pomijam tu rodzaj zawiasów) ja osobiście odradzam. Zmniejszona izolacja termiczna kosztem widzi mi się Inwestora, bo nie chce on mieć przlgi na wierzchu. Bezsensowne działanie na własną szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selinka 21.03.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Przesylam link do stanu moich drzwi Parmax http://forum.muratordom.pl/showthread.php?336418-drzwi-zewnętrzne-PARMAX-przestroga-dla-kupujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.03.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Mazwoj - U na papierze dla samego skrzydła wyjdzie takie samo, ale szczelność drzwi będzie dużo niższa a co za tym idzie cała izolacja termiczna pójdzie się wietrzyć przez szpary powstałe przy niedokładnym montażu. Nie ma co się oszukiwać - drzwi bezprzylgowe może i ładniej wyglądają ale nie będą miały takich parametrów jak drzwi z przylgą (bo np. można choćby dać tam kolejną uszczelkę). Selinka - podrzuciłem Ci odp w tamtym wątku. Edytowane 23 Marca 2017 przez theme info dla Selinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts