peterzz 21.02.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Proszę o opinię na temat tych pieców, czy bardzo duża jest różnica między tymi piecami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 23.02.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Zdecydowałem się na kociołek Termet"a. Z mojego rozeznania wynika, że kotły T różnią się szczegółami, odsyłam do netu ja tak zrobiłem i np: Silver-posiada dodatkową izolację dźwiękochłonną zapewniającą cichą pracę kotła (zaledwie 48 dB!). Reszta wyposażenia jak w innych modelach. Mój instalator, który będzie również serwisantem namawia mnie na ECOCODENS GOLD PLUS. Dlaczego Termet - nie zamierzam płacić za znaczek firmowy, reklamy, nagrody dla sportowców, drogi serwis i części. Ktoś, kiedyś na forum miał się wypowiedzieć, że części składowe kotłów gazowych pochodzą niejednokrotnie od tych samych producentów(wymienników, palników, układów ster i innych) w T nie posiadają oznaczeń firmowych zresztą podobnie jak z częściami samochodowymi. np klocki ham z nadrukiem Audi kosztują więcej niż te bez nadruku a pochodzą od tego samego producenta, oczywiście nam na myśli dobrej jakości części, nie frajerskie podróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.02.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Też się nad tym zastanawiałem, dzisiaj będę u nich na szkoleniu to coś Wam przekażę.Ja tak pisałem o częściach, sterowanie głównie różni kotły, oprócz ferroli bo tam się dąży do jednego sterownika dla wszystkich modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterzz 23.02.2017 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Podobno Silver ma bardziej rozbudowany sterownik i lepiej można go ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 23.02.2017 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 (edytowane) manometr zamiast przetwornika ciśnieniainna firma robi sterownikwymiennik innej firmyogólnie to samo tylko tańsze rozwiązania, jakość bez zmian PS silver ma sterowanie zdalne ze sterownika Edytowane 23 Lutego 2017 przez BrodowskiG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterzz 24.02.2017 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Ma ktoś może serwisowke do Silvera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 05.07.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 EasyRemote jest niestety na kablu jak w Crystalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 29.10.2017 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 manometr zamiast przetwornika ciśnienia, inna firma robi sterownik, wymiennik innej firmy, ogólnie to samo tylko tańsze rozwiązania, jakość bez zmian PS silver ma sterowanie zdalne ze sterownika Czyli którym bardziej warto się zainteresować Goldem czy silverem do ogrzewania podłogowego 2 piętra bez mieszaczy i sprzęgieł. tylko z regulatorem w korytarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts