Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Termet Silver i Gold Plus

peterzz

Recommended Posts

Zdecydowałem się na kociołek Termet"a. Z mojego rozeznania wynika, że kotły T różnią się szczegółami, odsyłam do netu ja tak zrobiłem i np: Silver-posiada dodatkową izolację dźwiękochłonną zapewniającą cichą pracę kotła (zaledwie 48 dB!). Reszta wyposażenia jak w innych modelach. Mój instalator, który będzie również serwisantem namawia mnie na ECOCODENS GOLD PLUS. Dlaczego Termet - nie zamierzam płacić za znaczek firmowy, reklamy, nagrody dla sportowców, drogi serwis i części. Ktoś, kiedyś na forum miał się wypowiedzieć, że części składowe kotłów gazowych pochodzą niejednokrotnie od tych samych producentów(wymienników, palników, układów ster i innych) w T nie posiadają oznaczeń firmowych zresztą podobnie jak z częściami samochodowymi. np klocki ham z nadrukiem Audi kosztują więcej niż te bez nadruku a pochodzą od tego samego producenta, oczywiście nam na myśli dobrej jakości części, nie frajerskie podróbki.

• 4 months później...
  • 3 months później...
manometr zamiast przetwornika ciśnienia, inna firma robi sterownik, wymiennik innej firmy, ogólnie to samo tylko tańsze rozwiązania, jakość bez zmian

PS silver ma sterowanie zdalne ze sterownika

Czyli którym bardziej warto się zainteresować Goldem czy silverem do ogrzewania podłogowego 2 piętra bez mieszaczy i sprzęgieł. tylko z regulatorem w korytarzu.