riki39 22.02.2017 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Dzień dobry wszystkim. Prosiłbym o pomoc w ustaleniu nazwy i na tej podstawie miejsca zakupu tej części. Było zamontowane w bidecie i nie wiedzieć czemu gwint wkręcony do instalacji w tej (chyba z nazwy) przedłużce po prostu zgnił. Po 7 latach - mosiężna. Szok. Prosiłbym o pomoc. Wpisując przedłużka nigdzie nie chce mi wyskoczyć taki typ tego łącznika. Pozdrawiam wszystkich. Edytowane 22 Lutego 2017 przez riki39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.02.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Niezbyt wiadomo o co chodzi? nawet na obrazku - wygląda jak część baterii bidetu z gwintem metrycznym zakończona gwintem calowym? Fotografia powinna objąć całość, inaczej nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riki39 22.02.2017 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Dzięki z góry za odpowiedź. W górnej części jest zerwany (zgniły gwint). Od dołu jest wkręcona przedłużka 1/2", a w nią zaworek i wężyk z baterii. (przechodzi przez płytę karton-gips i płytki). I to właśnie jest całość tego czego szukam. Było wkręcone w stelaż i podłączone do instalacji wodnej. Nakrętki kontrujące są nakręcone na to coś. To coś, jest na zewnętrznej części gwintowane i posiada kształt sześciokąta. (przewiń na 2 min 23 sek. filmiku) Edytowane 22 Lutego 2017 przez riki39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.02.2017 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Ale już sobie odpowiedziałeś na postawione pytanie. Przecież znasz firmę i element więc w czym problem...myślałem, że nie wiesz co i jak.Jeśli żyłbyś w moim okresie przed np 30 laty to oczywiście dostęp do takich części byłby na tyle ograniczony, że trzeba było szukać Pana "Kazia" z tokarką, załatwić mosiężny pręt i poprosić go o wytoczenie...teraz patronacka hurtownia producenta zamówi potrzebny/uszkodzony element i po sprawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riki39 22.02.2017 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Żartowniś z kolegi.Filmik podałem jako przykład spośród poszukiwań (internetowych) dostępnych kształtek mosiężnych i taki podałem żeby przybliżyć element. Nie znalazłem wśród dostępnych kształtek takiego elementu. Co do okresu minionych lat, to mógłbym ci pewne rzeczy przybliżyć (ale to chyba przy browarku jakim najprędzej). "Patronacka" czyt. np. cersanit hurtownia nie pomoże. Nie występuje jako część zamienna. No cóż, dzięki za jakieś odpowiedzi, nic mi nie wnoszące do zagadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 22.02.2017 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Ja osobiście nadal nie jarze o co chodzi, opis jedno, fotografia drugie. Bidety teraz mało kto montuje, ale podszedł bym do typowo hydraulicznego sklepu, mogą Cię olać, ale są tam tez fanatycy co dla nich to będzie nie lada zagwozdka jak rozwiązać taką kwestie poważnie Ci mówie, tylko trzeba dobrze trafić, to moja rada, próbowałem to rozłożyć na części pierwsze i może z innych rzeczy bym to poskładał w głowie ale nie rozumiem do końca o co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 22.02.2017 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Ja osobiście nadal nie jarze o co chodzi, opis jedno, fotografia drugie. Bidety teraz mało kto montuje, ale podszedł bym do typowo hydraulicznego sklepu, mogą Cię olać, ale są tam tez fanatycy co dla nich to będzie nie lada zagwozdka jak rozwiązać taką kwestie poważnie Ci mówie, tylko trzeba dobrze trafić, to moja rada, próbowałem to rozłożyć na części pierwsze i może z innych rzeczy bym to poskładał w głowie ale nie rozumiem do końca o co Ci chodzi. A co, wynaleziono coś innego zamiast bidetów? Wracając do tematu, to w każdym sklepie z armaturą hydrauliczną, kumaty sprzedawca rozbierze to na czynniki pierwsze i moim zdaniem uprości ten zlepek jak tylko się da. Z tego co na fotce jest to nieźle "wyrzeźbione". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 23.02.2017 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 A co, wynaleziono coś innego zamiast bidetów? Kwestia gustu i co kto woli, ale zazwyczaj ludzie jak juz myją tyłek to i głowe, więc lepiej wejść pod prysznic... no i po takim przykładzie pukają się po czołach, że rzeczywiście, już lepiej sobie pisuar zamontować jak bidet. Sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.02.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Kwestia gustu i co kto woli, ale zazwyczaj ludzie jak juz myją tyłek to i głowe, więc lepiej wejść pod prysznic... no i po takim przykładzie pukają się po czołach, że rzeczy wiście, już lepiej sobie pisuar zamontować jak bidet. Sprawdzone No wiesz, pisuar to już ewidentna dyskryminacja płci pięknej w domu. No chyba, że ma się kilka łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.02.2017 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Chyba, że jest to pisuar damski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.02.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) Chyba, że jest to pisuar damski A tego nie widziałem. W takim razie musiał bym zainstalować dwa. Wygląda mi to jednak na system "suchy", czyli: wszędzie nalane tylko nie do pisuaru, hehe. Edytowane 24 Lutego 2017 przez wg39070 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 24.02.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 pierwszy raz takie coś widze ... słabo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.02.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Prosiłbym o pomoc .....typ tego łącznika. Dobrze, wróćmy do pytającego Proponuję udać się jeśli nie do sklepu hydraulicznego to do rzemieślnika i naprawdę z kawałka mosiądzu za w sumie niewielką kasę dorobi identyczny element o dobrej jakości. Można oczywiście dobrać pewne elementy skręcając poszczególne kształtki ogólnodostępne ale uważam, że jeśli ma być to estetyczne, trwałe i szczelne, a dostanie oryginału jest utrudnione - polecam tą opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riki39 10.03.2017 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Dobrze, wróćmy do pytającego Proponuję udać się jeśli nie do sklepu hydraulicznego to do rzemieślnika i naprawdę z kawałka mosiądzu za w sumie niewielką kasę dorobi identyczny element o dobrej jakości. Można oczywiście dobrać pewne elementy skręcając poszczególne kształtki ogólnodostępne ale uważam, że jeśli ma być to estetyczne, trwałe i szczelne, a dostanie oryginału jest utrudnione - polecam tą opcję. Witam No i tak właśnie chyba trzeba będzie zrobić.Droga przez przeszkody. Okazało się, że Cersanit nie robi już tych stelaży i nie mają żadnych części do nich. Teraz zastępują te "mufy do zaworów kątowych" (tak to się nazywa w nomenklaturze producenta) innymi, montowanymi już w osłonie plastikowej i przykręcanymi do stelaża wkrętami. No cóż dziękuję wszystkim za sugestie i poświęcony czas. Kupić to już nie kupię chyba, ale dorobić u tokarza to myślę nie będzie kłopotu. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samorób- 21.03.2017 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 A co, wynaleziono coś innego zamiast bidetów? wystarczy bidetka, mała słuchawka obok kibelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts