uciu 22.02.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Cześć, jak to w końcu jest z tymi rurami - czy pod płyte/w fundment muszą być lite?Wszędzie wszyscy piszą o litych... pojeździłem po składach (Wavin, kaczmarek, magna...) i wszędzie tylko spienione.Nigdzie na składach nie ma litych - nawet na zamówienie. Tylko w jednym mogę zamówić wavina litego, a w innych nawet nie ma takiej opcji.W instalbudzie (przedstawiciel Magna) twierdza, że nikt litych nie stosuje i mają tylko spienione.Różnica u mnie to 600zł lite wavin a spienione magna....Z wavinem tez jest taki myk, że nic nie można zwrócić a i domówić tez nie można bo minimalną kwote zamówienia mają1000zł Jest tu ktoś z branży? Może nie warto kombinować i brać litych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 28.02.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Rury powinny być przynajmniej klasy SN 4- czyli mają oznaczenie UD (pod i poza konstrukcjami budowli). Jak w rurach nie będzie płynąć woda opadowa(czyli nie będzie ziarenek piachu) to nie ma sensu inwestować w rury lite.JAKOŚĆ wykonania rurociągu zależy przede wszystkich od zachowania odpowiednich spadków, a przede wszystkim odpowiedniego zagęszczenia odpowiednim materiałem. Wszystko jest w instrukcjach producenta. Im większy SN, tym rura więcej wybacza niedbałości ,ale dobrze ułożona SN4 jest dużo lepsza od partarcko ułożonej SN8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozakmclv6 14.08.2022 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Cześć, jak to w końcu jest z tymi rurami - czy pod płyte/w fundment muszą być lite? Wszędzie wszyscy piszą o litych... pojeździłem po składach (Wavin, kaczmarek, magna...) i wszędzie tylko spienione. Nigdzie na składach nie ma litych - nawet na zamówienie. Tylko w jednym mogę zamówić wavina litego, a w innych nawet nie ma takiej opcji. W instalbudzie (przedstawiciel Magna) twierdza, że nikt litych nie stosuje i mają tylko spienione. Różnica u mnie to 600zł lite wavin a spienione magna.... Z wavinem tez jest taki myk, że nic nie można zwrócić a i domówić tez nie można bo minimalną kwote zamówienia mają1000zł Jest tu ktoś z branży? Może nie warto kombinować i brać litych? Witam Panie Uciu, jakie Pan te rury zamontował w końcu do tej kanalizacji podposadzkowej ? Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 14.08.2022 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 Zwykle jaki były ale sn8 czyli z grubą ścianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozakmclv6 14.08.2022 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) Zwykle jaki były ale sn8 czyli z grubą ścianką ale spienione czy lite Pan zamontował w tej kanalizie pod fundamentem, pod chudziakiem ? Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez kozakmclv6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.08.2022 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 No przecież @uciu napisał, że takie, jakie były, a były tylko spienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozakmclv6 14.08.2022 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2022 No przecież @uciu napisał, że takie, jakie były, a były tylko spienione nie wiem jakie byłym i czy inne się pojawiły, dlatego pytam Ucia jakie w końcu zastosował, lite czy spienione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts