sebna 22.02.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Witam, Mam pytanie. Kilka tygodni temu ciężarówka z dostawą do mojego domu wyjechała poza obrys krawężnika przewracając segmenty i krusząc asfalt. Dziś pojawił się kontaktor do naprawy szkody i "naprawił" krawężniki w przygotowaniu do naprawy asfaltu w nadchodzących dniach. Do naprawy użył naszych oryginalnych bloków (nie mam z tym problemu) ale nie widzieć czemu pociął je zamiast ułożyć dokładnie tak jak były (z tym mam problem). Nie mniej jednak największym problem jest dla mnie ilość użytego betonu / zaprawy. Czy tak to powinno wyglądać czy to jest fuszerka? Nigdy nie widziałem takiej ilości zaprawy. Czy kolor się wyrówna miedzy zaprawą a krawężnikami? Bardzo proszę o opinię co myślicie o tych zdjęciach bo wygląda to tragicznie jak na razie: Z góry dziękuję za porady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salki 24.02.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Generalnie straszna miazga i papranina Kolor nie wyrówna się nigdy, zawsze będzie widać różnicę - ale kwestia wizualna ma tu małe znaczenie - ważne jest to czego nie widać na zdjęciach, czyli opór za krawężnikami - czy jest go wystarczająca ilość, czy każde kolejne oparcie się koła samochodu o krawężnik - wyłamie go? Tak do powinno mniej więcej wyglądać: Generalnie widać, że naprawa zrobiona "po łebkach", żeby klient się odczepił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts