Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ten krawężnik jest poprawnie położony / zespojony?

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie. Kilka tygodni temu ciężarówka z dostawą do mojego domu wyjechała poza obrys krawężnika przewracając segmenty i krusząc asfalt.

Dziś pojawił się kontaktor do naprawy szkody i "naprawił" krawężniki w przygotowaniu do naprawy asfaltu w nadchodzących dniach.

Do naprawy użył naszych oryginalnych bloków (nie mam z tym problemu) ale nie widzieć czemu pociął je zamiast ułożyć dokładnie tak jak były (z tym mam problem).

Nie mniej jednak największym problem jest dla mnie ilość użytego betonu / zaprawy. Czy tak to powinno wyglądać czy to jest fuszerka? Nigdy nie widziałem takiej ilości zaprawy. Czy kolor się wyrówna miedzy zaprawą a krawężnikami? Bardzo proszę o opinię co myślicie o tych zdjęciach bo wygląda to tragicznie jak na razie:

32240418833_a947278fd1_b.jpg

32673872380_1c2423cbaa_b.jpg

32929498561_6b56b472a3_b.jpg

32240408773_6b88e91575_b.jpg

32929492281_dbba0602dd_b.jpg

Z góry dziękuję za porady :)

Pozdrawiam

Generalnie straszna miazga i papranina :) Kolor nie wyrówna się nigdy, zawsze będzie widać różnicę - ale kwestia wizualna ma tu małe znaczenie - ważne jest to czego nie widać na zdjęciach, czyli opór za krawężnikami - czy jest go wystarczająca ilość, czy każde kolejne oparcie się koła samochodu o krawężnik - wyłamie go? Tak do powinno mniej więcej wyglądać:

2e2nus9.jpg

Generalnie widać, że naprawa zrobiona "po łebkach", żeby klient się odczepił :)