Goni_Mnie_Peleton 03.09.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Powoli zbliża się czas na założenie ogrodu.Bardzo proszę o wpisy drzew , krzewów i innych roślin o których wiecie że przyciągają ptaki i dobrze im służą. Słyszałem o głogu , rokitniku , jarzębinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 03.09.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Jesli chcesz mieć ptaki w ogrodzie, musisz im stworzyc miejsce dozbudowania gniazda .Rózne ptaki potrzebują różnych miejsc.Jedne scielą je na ziemi, inne na krzewach ,inne na drzewach.Jeszcze inne potrzebują dziupli.Więc jesli chcesz miec ptaki musisz im stworzyc bardzo różnorodne srodowisko ,gdzie będą i krzewy z cierniami(bezpieczne miejsce do wicia gniazd),drzewa,trawa rzadko koszona(przynajmniej w częsci ogrodu) i wodopuj.Niektóre krzewy dają owoc który jest pokarmem ptakówOto krzewy atrakcyjne dla ptaków;berberysy,cisy ,jałowiece,głóg,jabłonie ozdobne,kaliny,ligustry,jarząby,agrest,ognik,porzeczki,róże dzikie,świerki,wiciokrzewy,winobluszcz,i wiele innych.Oczywiscie nie należy zapomnieć o wywieszeniu skrzynek lęgowych dla dziplaków;szpaków ,sikorek,muchołóweki innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś 03.09.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Ja też bardzo lubię ptaki i one chyba to czują bo w domu mam wróble (gniazda w elewacji), a pod dachem dzikie gołębie. o garazu nie wspomnę, bo tam jest istne wróblowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts