nuklear 23.02.2017 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Witam, Dostałem projekt WM bardzo proszę o opinie... 1. Centrala Dospel Optimal 400 lub Berluf Selen 500 2. Rozprowadzanie kanałami termofleks fi125 / fi150 na trójnikach i przepustnicach. Na parterze kanały płaskie Dospel system pod sufitem podwieszonym. 3. Wyliczenie ilości powietrza zgodnie z tabelą: 4. rzut poddasza: 5. rzut parteru: Uwagi: - chcę zrezygnować z kanałów płaskich na parterze i zrobić bezpośrednie dojście z poddasza do każdego anemostatu żeby nie obniżać za bardzo sufitu - myślę nad przeniesieniem centrali do garażu lub pomieszczenia pomocniczego żeby był łatwiejszy dostęp i żeby się dało łatwiej odizolować (w przewidzianej lokalizacji jest mało miejsca) - o wadach / zaletach tych central czytałem, bardziej interesuje mnie czy wyliczone ilości powietrza, nawiewy, wywiewy, dobrane kanały i sposób prowadzenia wyglądają Wam OK dzięki serdeczne za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts