epterode 23.02.2017 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Witam mam wykonaną posadzkę przemysłowa garażu (utwardzana kwarcem) na razie pije wodę jak szalona czym najlepiej ją zaimpregnować raz żeby ściemniała bo jest szara po zmoczeniu ciemna prawie czarna.Są jakieś specjalne preparaty? jak tak to jakie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.02.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 zrobiłem taki lakier ale jeszcze nie mam go w sprzedaży. prawdopodobnie ten daje taki sam efekt: http://www.dr-schutz.com.pl/produkty_id.php?id=379ale musiałbyś zrobić próbę bo nie wiem czy nie zrobili jakiś zmian w recepturze. . Na początku trochę ściemnieje, po całkowitym odparowaniu wody nie będzie różnicy. I nie patrz że to nie do tego -to jest patent sprzedany przez posadzkarzy robiących imitację posadzek przemyslowych w mieszkaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 23.02.2017 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 (edytowane) Hm ja chce właśnie żeby ściemniał ale nie ma konieczności moi zaś co robią posadzki przemysłowe mówią żeby przemyć woda z domieszką zwykłej oliwy ale jak dla mnie to jakaś lipa ponoć działa jak drogie preparaty. Ten twój sposób sam nie wiem serio ? do parkietów ale czy to nie zejdzie pod kołami auta czy to wniknie w beton czy raczej robi się guma na wierzchu. Edytowane 23 Lutego 2017 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 23.02.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Fakt wylania posadzki w garażu, nie oznacza że jest przemysłowa. Jaki cement poszedł, ile piasku ile cementu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.02.2017 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 żle doczytałem i zrozumiałem żeby nie ściemniała. Grunt epoksydowy do posadzek - mocno przyciemni (ale może też wydobyć plamy) i nie zlezie pod kołami samochodu. Warunek jeden - wylewka musi byc wysezonowana i sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 23.02.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Grunt epoksydowy z pełnym zasypem kwarcem , może być kolorowy i zamkniety epoksydem w tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 24.02.2017 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Beton przemysłowy posadzkowy na górę kwarc był sypany dużo kilo zacierane przez łopatki maszynami na gładkoMa już rok ale nie impregnowałem go i myślę czym.Po zatarciu miał płynna folie żeby szybko nie odparowała woda i to po czasie schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 24.02.2017 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Jak przemysłowy to ma dobrą wytrzymałość....kwarc był zbyteczny , teraz możesz pomalować go farbą żywiczną,to chyba najtańsze wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 26.02.2017 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 (edytowane) Jak przemysłowy to ma dobrą wytrzymałość....kwarc był zbyteczny , teraz możesz pomalować go farbą żywiczną,to chyba najtańsze wyjście. A jak jest na gładko będzie trzymać? Może polecacie jakieś konkretnie Jak są plamki itp wiadomo sol woda przez zimę to zostaną pod czy można farba zakryje? Nie będzie się kruszyć itp? Widzę że są żywica AQUAPOX RC100 takie cuda ale kwestia czy to ma sens klaść na posadzkę przemysłową utwardzaną kwarcem czy tylko zaimpregnować jakimś środkiem. Edytowane 26 Lutego 2017 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts