Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posadzka przemysłowa garaż (utwardzana kwarcem)

Recommended Posts

zrobiłem taki lakier ale jeszcze nie mam go w sprzedaży.

prawdopodobnie ten daje taki sam efekt: http://www.dr-schutz.com.pl/produkty_id.php?id=379

ale musiałbyś zrobić próbę bo nie wiem czy nie zrobili jakiś zmian w recepturze. . Na początku trochę ściemnieje, po całkowitym odparowaniu wody nie będzie różnicy.

I nie patrz że to nie do tego -to jest patent sprzedany przez posadzkarzy robiących imitację posadzek przemyslowych w mieszkaniach.

Hm ja chce właśnie żeby ściemniał :) ale nie ma konieczności moi zaś co robią posadzki przemysłowe mówią żeby przemyć woda z domieszką zwykłej oliwy ale jak dla mnie to jakaś lipa :( ponoć działa jak drogie preparaty.

Ten twój sposób sam nie wiem serio ? do parkietów :) ale czy to nie zejdzie pod kołami auta

czy to wniknie w beton czy raczej robi się guma na wierzchu.

Edytowane przez epterode

żle doczytałem i zrozumiałem żeby nie ściemniała. Grunt epoksydowy do posadzek - mocno przyciemni (ale może też wydobyć plamy) i nie zlezie pod kołami samochodu. Warunek jeden - wylewka musi byc wysezonowana i sucha.

Jak przemysłowy to ma dobrą wytrzymałość....kwarc był zbyteczny , teraz możesz pomalować go farbą żywiczną,to chyba najtańsze wyjście.

A jak jest na gładko będzie trzymać?

Może polecacie jakieś konkretnie

Jak są plamki itp wiadomo sol woda przez zimę to zostaną pod czy można farba zakryje?

Nie będzie się kruszyć itp?

Widzę że są żywica AQUAPOX RC100 takie cuda ale kwestia czy to ma sens klaść na posadzkę przemysłową utwardzaną kwarcem czy tylko zaimpregnować jakimś środkiem.

Edytowane przez epterode