hudy78 23.02.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Witam forumowiczów, Poddasze około 120 m2. 6 pomieszczeń. Podłoga betonowa bardzo nierówna. Chcę zrobić podłogę w jednej płaszczyźnie we wszystkich pomieszczeniach. Obecnie podłoga to „goły beton” o grubości kilku centymetrów (bardzo cienki jak na strop). Beton jest bardzo nierówny. Różnica pomiędzy najwyższym punktem a najniższym wynosi ok. 13cm. Powierzchnia betonu jest również bardzo nierówna. Podłoga musi być w miarę lekka, raczej wylewka jest niemożliwa. Musi być dobrze wytłumiona, obecnie każdy krok słychać na dole. Zastanawiałem się nad podłogą zrobioną z drewnianych legarów a pomiędzy nimi wata. Lecz przy takich nierównościach to wydaje mi się nienajlepszy pomysł. Wydaje mi się że dobrym rozwiązaniem była by podsypka z suchego jastrychu i na to płyty gipsowo włóknowe. Ewentulanie o ile to możliwe podsypka, na to płyty z twardej wełny i następnie płyty. Pytanie czy powyższe rozwiązania mogą być zastosowane przy tak dużych nierównościach? A może jakieś zupełnie inne rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 23.02.2017 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 A może łatwiej będzie zrobić stelaż na legarach drewnianych ale ustawianych na regulowanych stopkach. Można wykorzystać stopki do tarasów ale koniecznie z podkładkami z gumy np. http://www.profilwood.com.pl/produkty/sihga-mocowania/justifix-akcesoria-montazowe-tarasy-sprzeda,2,186 Istnieją typowe nogi do regulacji legarów w pomieszczeniach już podkładkami, http://www.bowade.at/catStep.php a tu można zobaczyć zasadę montażu Wówczas pomiędzy legary układa się wełnę mineralną ROCKSONIC SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 24.02.2017 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 sposób dobry. Wydaje mi się być kosztowniejszy, niż keramzyt i płyty OSB pióro wpust. Łączenia płyt klejone ze sobą. Taką zabudowę wykonałem w butiku w Monachium na powierzchni 120m2.Tam był perlite pod płyty OSB. Na płyty OSB parkiet i deski warstwowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts