fasolens 24.02.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Witam,Jestem właścicielem mieszkania w bloku do którego przynależy taras na dachu. W tym roku chciałbym zagospodarować ten taras. Każdy projektant z jakim miałem styczność pytał się mnie o dopuszczalne obciążenie tarasu.Gdzie powinienem szukać takiej informacji? Zarządca odesłał mnie z tym pytaniem do dewelopera, deweloper do wykonawcy, a wykonawca do projektanta. Projektant odesłał mnie z powrotem do dewelopera.Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam,Bartłomiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 24.02.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 taras jest / był przeliczany przez projektanta konstrukcji obiektu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasolens 24.02.2017 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Dziękuję za odpowiedź. Czy taka informacja jest gdzieś zapisywana w projekcie czy innym dokumencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 24.02.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 24.02.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) Takie informacje są w projekcie budowlanym, który właściciel ma obowiązek przechowywać. Jeśli go nie posiada (wskutek np. zaniedbań, zgubienia) to na pewno jest dostępny w nadzorze budowlanym. Wykonawca, deweloper, projektant w ogóle nie musi posiadać takich informacji ani tym bardziej przechowywać po skończeniu budowy. Projektanci na ogół jednak posiadają, ale podzielenie się zależy od jego dobrej woli Edytowane 24 Lutego 2017 przez wojtusp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts