nass 24.02.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Cześć,Czy ktoś z Was wykonał może samodzielnie instalację cwu/co w systemie pex push (np. Kan-therm push, Tece...)? Zalety to brak o-ringa i małe zmniejszenie przepływu przez złączki. Wady - koszt samych złączek i ciężko dostępne narzędzia - właśnie skąd wziąć zaciskarkę?Mam ambitny plan wykonania samodzielnie instalacji cwu i podłogówki w domku, który buduję. Pytanie czy zamiast kombinować nie lepiej użyć pex-a skręcanego, ew zagniatanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 24.02.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 ja bym nie skręcał PEX pod wylewką. systemowe rzeczy są zawsze najdroższe, lepiej zwykły pex i złączki. zaciskarkę można wypożyczyć, na dzień to pewnie groszowe sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 25.02.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 hej a w hurtowni w której brałem cały materiał rury, rozdzielacze, złączki dali mi bez wyznaczenia terminu oddania zaciskarkę, sprężyny nożyce w gratisie instalację cwu, woda i co robiłem właśnie sam z kan therm na zaciskanych ale tymi z oringami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 27.02.2017 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Absolutnie nie chcę mieć żadnych złączek pod wylewką – stąd pomysł żeby zrobić na pex-ach w systemie rozdzielaczowym. To co mnie trochę zniechęca to obecność o-ringów (w obu wersjach skręcanych i zagniatanych) i zwężenie przepływu przez złączki. Chciałem wyeliminować oba te ograniczenia przez zastosowanie tego systemu push, ale mam problem z zaciskarką. Okoliczni hydraulicy często o tym nawet nie słyszeli.Jak tak dalej pójdzie skończy się na PP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 27.02.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 to nie ma w promieniu Twojej miejscowości większego miasta? może 50-60 km już by coś mieli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts