andrew_no1 24.02.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Na wstępie zaznaczam, że wysłałem wniosek do spółdzielni z zapytaniem o możliwość ingerencji w ścianę i wszystko chce zrobić zgodnie z prawem budowlanym. Jak spółdzielnia nie wyrazi zgody to nic nie będę ruszał.Ale póki co, chciałem Was się zapytać o Wasze zdanie czy to jest ściana nośna czy działowa pomiędzy kuchnią a pokojem? (poniżej link do filmu)Mi osobiście wydaje się, że to jest ściana nośna bo ma 30cm grubości.Finalnie moja żona wymarzyła sobie wyburzyć ścianę i żeby był aneks kuchenny (powoli wybijam jej to z głowy twierdząc, że to jest ściana nośna i na bank spółdzielnia nie wyrazi zgody), ale mogę się mylić. https://www.youtube.com/watch?v=BBGN9b_Ck80&feature=youtu.be Edytowane 24 Lutego 2017 przez andrew_no1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 24.02.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 jak 30ści to pewnie nośna, trzeba by też na inne ściany spojżeć, jaki jest uklad, film jest prywatny, musisz ustawic na NIEPUBLICZNY i wkleic link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew_no1 24.02.2017 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 jak 30ści to pewnie nośna, trzeba by też na inne ściany spojżeć, jaki jest uklad, film jest prywatny, musisz ustawic na NIEPUBLICZNY i wkleic link Zaktualizowany na niepubliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 24.02.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Nie wiem dokładnie jak z tym starym budownictwem ale to wygląda na nośną betonową (żelbet). Nie ruszysz tego bo Ci nie pozwolą, a choćby pozwolili, to nie wiem czy chcesz się zabierać za przekówanie tego typu mocnej sciany zeby wybic w niej dziure rozmiaru drzwi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts