ufbufkruf 24.02.2017 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Witam.Kilka lat temu popełniono na mojej działce pewien nieprzemyślany ruch. Z niedalekiej budowy nawieziono ok 60 wywrotek urobku. Jak się później okazało gliniastego. Na działce na chwilę obecną mam dość dużo błota, nadszedł wiec i moment na zastanowienie się co zrobić z tym fantem. Generalnie na tą glinę planuje nawieść jeszcze ok 10 cm czarnoziemu i jakiś trawnik. (u teściów został posiany trawnik bezpośrednio i sobie rośnie jakoś). Woda stoi tylko w kilku zagłębieniach ale błoto bywa irytujące. Czy wkopanie studni chłonnej na głębokość warstw przepuszczalnych (jakieś 40 -60cm) pomoże zniwelować ubłotnienie działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 24.02.2017 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Ja mam 4,5m fliny, studnia wykopana na 5.2, tyle co siegala koparka. Wstawione kregi 100p, wszystko piknie sie odsacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts