krzysiekkozinski 24.02.2017 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Witam. Przeczytałem na tym forum bardzo dużo wątków i czytam nadal bo jest to nieoceniona skarbnica informacji. Nigdzie jednak nie spotkałem się z takim przypadkiem jaki mam ja. Będziemy "odbudowywać" stary dom a raczej stawiać go od nowa. Chcę go zrobić na płycie fundamentowej i zastanawiam się,czy mogą być do tego jakieś przeciwwskazania prawne? Wiem, że będę musiał zrobić wykop szerzej niż zamierzona płyta ale z sąsiadami się już dogadałem i nie mają żadnych obiekcji aby im naruszyć trochę działkę. Wiadomo , że wszystko potem naprawimy. Tu pojawia się zapytanie co z drenażem?Czy mogę go zrobić za "granicą"? Działka ma delikatny spadek wzdłuż granicy,w której będzie ściana. Zastanawiałem się, czy nie zrobić jej tylko od boku (najwyższa część działki) i puścić przodem zgodnie ze spadkiem naturalnym terenu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peta 25.02.2017 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Twój drenaż musi znajdować się w granicach twojej działki a nie u sąsiada i nie wiem czy też nie powinna zostać zachowana jakaś odległość od granicy. Na pewno w przypadku drenażu rozsączającego odległość od granicy działki wynosi bodajże minimum 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts