kurtz 25.02.2017 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Możecie podzielić się informacjami jakie macie realne roczne zużycie propanu w zależności od powierzchni i stopnia ocieplenia ? Zastanawiam się nad gazem, ale teoretycznie wychodzi mi ok. 2400 litrów na dom 100m2 (połowa dobrze ocieplona, połowa wcale).Tylko, że trzeba wziąć pod uwagę, że piec nie zawsze pracuje z taką sprawnością jak podaje producent i nie wiem na ile te moje obliczenia są wiarygodne.Wyszedłem od zapotrzebowania kWh/m2 - 200 dla starej części i 100 dla nowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samorób- 25.02.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Najpierw ociepl ściany bo po rachunku wyjdzie ze za te straty ciepla byś juz dawno ocieplil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.02.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Tu masz podany przykład jak w przybliżeniu porównać koszty. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?334671-4-tony-ekogroszku-vs-lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts