loging 25.02.2017 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Witam, Od 3 miesięcy remontujemy mieszkanie deweloperskie. Od 2 miesięcy zamontowana jest wanna- stalowa Kaldewei Saniform Plus z syfonem Viega. W mieszkaniu jeszcze nie mieszkamy. Dziś w trakcie sprzątania łazienki moim oczom ukazała się piękna ruda rdza wokół odpływu (nie zeszła pod wpływem szorowania szorstką stroną gąbki z mleczkiem więc to nie osad). Rdza nie korka a wanny. W załączeniu zdjęcia- przepraszam za okropną jakość. Co robić? Zgłosić się do producenta wanny? Reklamować u magika, który nam ją montował? Zakładam, że to błąd majstra, skoro taką samą wannę mamy w obecnym mieszkaniu od 3 lat i nic się nie dzieje, ale syfon zamontowany jest z warstwą silikonu między korkiem a emalią wanny. W nowym mieszkaniu syfon wydawał mi się od początku jakoś mocno wciśnięty w wannę, nic między nimi nie ma- metal dotyka emalii. Wychodzi na to, że musiała się emalia uszkodzić przy montażu. Jestem załamana, bo w tym tygodniu chcieliśmy się przeprowadzać. Mieszkanie kupione na razie docelowo, więc nie chcę mieć takiej fuszerki. Błagam doradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 25.02.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Jeżeli od dołu macie podejście do syfonu ( otwór rewizyjny tzw) to używając płaskiego wkrętaka lub klucza nasadowego 10 lub 12 ( nie jestem w stanie ocenić rozmiaru z tej fotki) z góry trzeba odkręcić tą widoczną śrubę ( w lewo) zdjąć metalowe sitko i obejrzeć dokładnie co to jest tam w tym kielichu wanny. Nie bez powodu pisałem o tym otworze rewizyjnym od dołu . Przy skręcaniu ponownym przyda się. Po zdjęciu sitka proszę podrzucić foto tego miejsca. Trzeba też sprawdzić czy producent syfonu nie przewiduje dodatkowej uszczelki pod to sitko. A tak jeszcze swoją drogą czy widzieliście tą wannę przed montażem ? Może to nie jest rdza tylko resztki fugi ze zmywania ktoś po prostu wlał. Edytowane 25 Lutego 2017 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 28.02.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cóż takie pilne było ale się pewnie rozmyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts