Kryma 26.02.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Dzień dobry, bardzo proszę o radę. Niedawno położyliśmy w mieszkaniu lico starej cegły. Niestety nie wygląda to tak, jak powinno Wybraliśmy jasną fugę, która zabrudziła nam się na pomarańczowo od cegieł. Ponadto tej fugi jest mam wrażenie za dużo- cegły są jakby w niej "zatopione"/ zrównane. W niektórych miejscach "odkopałam" zatopione mocniej cegły za pomocą dłuta i młota i wygląda to trochę lepiej.. Ale za to fuga jest teraz nierówna. Do tego wszystkiego jeszcze na cegłach są smugi (od fugowania). Czy usunięcie całej fugi i położenie jej na nowo jest dobrym pomysłem? Czy może da się innym sposobem oczyścić fugę i najwyżej uzupełnić jej ubytki? Wiem, że istnieją środki chemiczne do czyszczenia resztek zapraw z cegły, ale są to środki mocno żrące, które trzeba spłukać wodą. Pomieszczenie, w którym jest ta ściana wyłożone jest panelami - nie wiem czy to w ogóle realne do stosowania w mieszkaniu.I czy ten środek poradziłby sobie z wyczyszczeniem fug bez konieczności ich usuwania? Czy ktoś z Państwa ma jakiś pomysł co z tym zrobić? I w razie czego - czym łatwo usunąć twardą, cementową fugę? Z góry dziękuję za rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryma 27.02.2017 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Witam, do czyszczenia fugi zdecydowanie polecam zmywacz Ted-Grout, znacie może ? tu jest link do sklepu http://www.tedgar.pl/product/8-ted-grout . W ogóle nie rozpuszcza powierzchni. Dzięki! na pewno wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 05.03.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 wrzuć fotkę jak to wygląda ciekaw jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts