asiunia 03.09.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 obydwie miejscowosci mi sie podobaja. Jozefow mnie urzekl, ale jest dosyc daleko ok25 km od Wawki, za to dzialki sa tansze. Izabelin blizej ok 15 km ale drozszy i mniej zostanie na dom. co byscie wybrali???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.09.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Zrób tabelkę i wpisz +/- za media przy działce, dojazd, ciszę, komunikacjęszkoły, sklep, sąsiedztwo, etc. Ceny w jednej okolicy są takie, w innej inne, ważne by nie przepłacić i nie kupić działki z wadą. Obie okolice mają wiele zalet, ale ....... PozdroJ Buduję się pod Puszczą Kampinoską, dlatego mały plusik ( taki języczek u wagi ) na Izabelin. A i kanalizacje zaczynają w tym roku, dla ww okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Głosuję za Izabelinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 03.09.2004 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Izabelin ładniej brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 03.09.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Izabelin ładniej brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 03.09.2004 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Izabelin jest fajny i ma dobra komunikacje miejska do Warszaway (na Zoliborz). Dzialki niestety drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 03.09.2004 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 widze ze jednoglosnie wolicie Izabelin.hmm...moze i ja sie do niego przekonam. jade w niedziele sobie pozwiedzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 04.09.2004 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Z ciekawości spytam za ile mozna dostac dzialke w Izabelinie? Na razie patrzylem tylko przez internet, ale..... hm... zaczynaly sie od ok 300 tys pln. Dla mnie zaporowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 04.09.2004 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Rysiu, faktycznie ceny dzialek w Izabelinie nie sa niskie, zaczynaja sie od 200-300 tys., ale jak ze wszytskim, mozna sie postarac i znalezc okazje np. za 150 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.09.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Rysiu, faktycznie ceny dzialek w Izabelinie nie sa niskie, zaczynaja sie od 200-300 tys., ale jak ze wszytskim, mozna sie postarac i znalezc okazje np. za 150 tys. Za 150 tys. w Izabelinie to rzeczywiście musiałaby być spora okazja.. My za niewiele mniej kupiliśmy działkę prawie 10 km dalej. Ale Izabelin jest piękny. Dobrze go znam, bo jest po drodze na budowę. To taki Konstancin - i to od najlepszej strony: nie tej miejskiej i nie pałacowej - ale oczywiście w mniejszej skali ( i dobrze). No i nawet w Konstancinie nie ma Puszczy! Moim zdaniem Izabelin wart jest nawet tego żeby kupić mniejszą działkę (w końcu i tak jest w środku ogólnodostępnego KPN, więc jakie to znacznie czyj on jest) i postawić mniejszy dom (można wybrać taki projekt, który zapewni rozbudowę). Jednym słowem głos do kwadratu za Izabelinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 04.09.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 C Kwadrat - 10 km dalej to gdzie? Tez blisko KPN? Jak szukac okazji w Izabelinie? Po ludziach? Moze jakaś wąska, albo trapez. No i rzeźbic z projektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Minusem Izabelina jest to,że jest bardzo gęsta zabudowa.Sprawia trochę wrażenie zatłoczonego.Ale to wrażenie niweluje las. Izabelin jest chyba dość fajnym miejscem do życia. Może spróbować też w Hornówku?Powinno być troszkę taniej. Rysiu,nasza działka jest tuż przy KPN.Okolice bardziej wiejskie i mniej tłoku. Ale dalej.... Za to sporo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.09.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Wcale nie tak daleko, jeszcze przed Zaborowem, dokładnie 15 km od rogatek. Można u nas jeszcze trafić działki po 20 USD ale na ogół są po 20-kilka. A Kampinos ciągnie się od Izabelina jeszcze dobre 50 km na zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 04.09.2004 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 kurcze, Wy mi tu wszyscy za Izabelinem, a moja rodzinka za Jozefowem glosuje, bo mowia, ze teraz bedzie tam super dojazd i ze nie jest tak gesto, dom przy domu, no i ten klimacik i rzeka itp. itd. no i ze teraz mozna kupic dzialke w rozsadnej cenie czyli do 150 tys. a za chwile dzialkie w tamtej okolicy na pewno podrozeja i ze na pewno sie to oplaca. Rysiu, w IZabelinie dzialke znalazlam nawet za 130 tys. ale niestety jeszcze jej nie widzialam, wiec nie moge powiedziec co ewentualnie moze byc z nia nie tak. ma natomiast wszystkie media:gaz,prad,wode i tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 05.09.2004 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 ja sie będę sprowadzal do Wawy w okolicy stycznia, wiec dlatego Was pytam. Opal: A Ty gdzie budujesz kolo KPN? Hornówek wlaśnie? Czy jak dalej to znaczy nie Hornówek? I duuużo taniej to hm... ile za m2, jelsi to nie sekret oczywiście? Mi nie zalezy na Izabelinie, on moze byc nieco... hm, snobistyczny...? Zalezy mi raczej na bliskości KPN. Tak zeby wziąć rowery i prawie od razu wjechac do lasu, zeby nie trzeba bylo ruszac samochodu luz żeby nie jechac do lasu tak zę jak juz tam dojedziesz, to juz nie bedzie Ci sie chcialo jeździc po lesie. Widze, że jeszcze jest Lipków, Wólka. Nawet Ckwadrat namierzylem Cię gdzie sie budujesz. Borzęcin maly lub Wyględy?(Mam mapke budujacuch w okolicach W-wy) Ckwadrat: Ile masz do KPN? Pewnie blisko jak do rogatek masz 15 km? 20 kilka USD jest do lyknięcia. Media byly? Czerwony autobus jest? W Babicach i Lipkowie chyba jest. Asiunia, Zaleta Izabelina jest.... KPN. Glos za Izabelinem.... lub KPN raczej... Możesz napisać jak znalazlaś tę dzialke za 130 tys? Biuro nieruchomości? Znajomi? Wlasny zwiad? Za 130 na pewno jest z nia coś nie tak, jak media ma to pewnei ksztalt. Ale może można wprasować sie z jakimś projektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 05.09.2004 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Rysiu, 130 tys znalazlam z normalnego ogloszenia. ale nie powiem, ze znajomi mi nie pomagaja, bo kazdy z nich jak przeglada gazete czy jakies ogloszenia czy cos slyszy to mi "donosi" ale wydaje mi sie, ze wiele zalezy od farta, bo czasem ktos chce szybko szprzedac, bo np. potrzebuje kasy albo dostal spadek i chce go podzielic albo wyjezdza. no ale oczywiscie nie upieram sie, ze z ta dzialka moze byc cos nie tak, bo jej nie widzialam. no wlasnie, wybieram sie za chwile na wycieczke do Izabelina i okolic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.09.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Rysiu, ja i ckwadrat to jedna para kaloszy. Tak się składa,że mamy wspólną działkę i wspólne dziecko. o Hornówku,który graniczy z Izabelinem i Lipkowem pisałam w ramach rekomendacji i zauroczenia własnego.Myślę,że snobistyczny jest mniej niż Izabelin. Nasza działka jest w otulinie parku.Blisko mamy kilka wejść do lasu. Autobus czerwony jest -trzeba dojść do niego ok. km,ale być może dotrze do nas z czasem. Są za to busy-co drugi zdaje się przejeżdza obok nas-czyli mniej więcej jeden na godzinę może krócej. Mediów nie było.Ale już są. Ostatnio bardzo sie dynamicznie nasza okolica rozwija. Ale bardzo blisko nie jest....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 05.09.2004 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 zwiedzilam dzis Lipkow i Koczargi i jakos nie urzekly mnie te miejscowosci. las fajny i blisko, ale okolica sama nie bardzo. wyszlo na to, ze mam tam 18 km do centrum, a do Jozefowa tylko 2-3 km wiecej, wiec mysle, ze jednak Jozefow bedzie gora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 06.09.2004 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Opal, to Ci numer!!! Na to bym nie wpadl!!! Usmialem sie!!! Asiunia: Czemu Cie nie urzekly Koczargi i Lipkow? Jak tam jest? Tak pytam, ja tam jeszcze nie bylem. No to moze zapytasz o ten Izabelin jednak? Lub jak Ci sie podoba Jozefow - to bierz i tyle. Co czlek - to opinia - w koncu Ty tam bedziesz mieszkac. PS> Jakie ceny sa w Jozefowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.09.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 Rysiu Ceny działek :Stare Babice, Lipków 40-45 $, Hornówek 55-65 $, Izabelin od 60 $.Sąsiedztwo puszczy daje olbrzymie mozliwości na uprawianie : turystyki rowerowej, pieszej, ( zimą biegówki ) oraz jazdy konnej - w okolicy powstają, jak grzyby po deszczu stajnie gdzie można pojeździć.W Starych Babicach ( właściwie Koczargach ) organizowane są crossy.Gmina po raz chyba 6, znalazła się wśród 30 najlepszych gmin w Polscepod względem inwestycji. Zabrzmiało to jak tuba propagandowa, ale w Lipkowie w którym się buduję, lada chwila skończą kanalizację w naszej ulicy ( prawdę powiedziawszy to dzięki naszej inicjatywie ). A i sam Lipków to miejscowość historyczna ( na poczcie kup znaczek za 10 gr ), nie tylko znana z literatury ( Trylogia ).PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts