GucioCWKS 27.02.2017 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Witam, moje pytanie polega na tym jak zrobić włącznik światła zamiast wlacznika ruchu ? Wczesniej mialem czujnik ruchu w pokoju a sam czujnik wlaczalem wlacznikiem z zaplecza. Teraz zdjalem czujnik, kable polaczylem w złączce i swiatlo wlacza sie tylko po wcisnieciu przelacznika ktory wlasnie znajduje sie na zapleczu. Chcialbym wlasnie aby wlacznik swiatla byl takze w pokoju, Czy wystarczy przeciagnac kable ktore do wlacznika ktore wczesniej byly w czujniku ? Przesylam zdjecie kabli ktore polaczylem po zdjeciu czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 03.03.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) O ile dobrze zrozumiałem intencje autora, to wystarczy założyć wyłącznik, pociągnąć do niego kabel a pozostałe odpowiednio połączyć ze sobą. Jeżeli dojdzie wykucie i obrobienie bruzdy to tak godzina roboty? Oczywiście przy założeniu, że nie trzeba zmieniać połączeń przewodów biegnących w ścianie. Edytowane 3 Marca 2017 przez Jarek.P skasowałem odniesienie do usuniętego postu reklamowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 03.03.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Jeśli dobrze rozumiałem ( ale nie jestem pewny ) , potrzebny będzie włącznik schodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GucioCWKS 03.03.2017 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) Wlaśnie dziś probowałem. Włącznik zamontowany. Brązowy z brązowym. Niebieski z niebieski i zoltozielony z zoltozielonym. Wywaliło korki przyszedł majster. Powiedział ze ktoś odwrotnie podłączył instalacje. Podłączył po swojemu innymi kolorami w pary. Tylko dwa kable bez uziemienia (powiedział zeby trzeciego nie podłączać. Nie wiem czemu?) I zadziałało. Tylko zdziwiło mnie ze uziemienia nie chciał podłączyć bo była we włączniki możliwość podlaczenia Edytowane 3 Marca 2017 przez GucioCWKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 04.03.2017 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 żółtozielony we włączniku? Pewnie wcześniej na którymś była faza, bo jak inaczej na 3 żyłach obsłużyć czujkę ruchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fertom 23.08.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Czujniki ruchu często są teraz implementowane bezpośrednio do lampy. Są dostępne np, [spam]. Dzięki temu zaoszczędzamy więcej energii, a czas załączania takiej świetlówki do 20s. Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.08.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 fertom, ty chociaż czytasz temat, czy musiałeś wpakować reklamę ?To ile za spam bierzesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts