Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Farba strukturalna w przedpokoju

Recommended Posts

Koledzy, koleżanki. Chcę zrobić remont w przedpokoju. Do tej pory były to polakierowane płyty wiórowe. Przyszedł czas na zmianę. Dobrą zmianę.

Decyzja padła na farbę strukturalna. Chciałbym się poradzić, żeby nie było błędów.

Chciałbym położyć taką:

http://allegro.pl/farba-strukturalna-piasek-pustyni-10l-modne-kolory-i6647841179.html

Czytałem,żeby pomalować farbą gruntującą. Znalazłem taką:

http://allegro.pl/farba-gruntujaca-do-zmiany-koloru-sciany-5l-i6627952573.html

Może wybrać inną? Jednak za tą przemawia niska cena i towar jest u tego samego sprzedawcy.

A może Wy macie jakieś doświadczenia i polecacie inną farbę?

Według mnie te wychodzą dobrze cenowo. Bo za 5 litrów tej farby, mam litr Magnata.

Edit: Proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu, bo zauważyłem,żę ten nie pasuje.

Edytowane przez bart1500

• 1 month później...

Szanowny Panie,

polecam skorzystanie z oferty struktur dekoracyjnych MAGNAT Style. Można tam znaleźć np. dekoracyjną farbę strukturalną MAGNAT Style Samum, tworzącą strukturę „piasku naniesionego przez wiatr”. Kluczowe jest odpowiednie przygotowanie podłoża, które powinno być suche, oczyszczone i zagruntowane. Należy się tu każdorazowo kierować wskazówkami producenta wybranego produktu. Jeśli chodzi o farbę gruntującą, to powinna być to farba dedykowana pod używany później wyrób.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka